Демократична коаліція у новому парламенті впорядкує ринок землі. За дві години

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.10.2007 14:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4014

Для того, щоб зупинити раз і назавжди спекуляцію землею - потрібно зовсім небегато: ухвалити необхідні закони і домогтися їхнього виконання. Нові нардепи налаштовані оптимістично.

Член Блоку НУ – НС Михайло Полянчич переконаний, що в Україні необхідно терміново запровадити ринок землі і реалізувати весь необхідний комплекс заходів, які передбачені в угоді про створення демократичної коаліції і спрямовані на забезпечення умов функціонування ринку землі.

Про це він сказав журналістам, повідомляє прес-служба.

“В Україні вже більше 9 років існує тіньовий неузаконений ринок землі і під прикриттям мораторію на продаж землі відбувається масова її скупка, - пояснив він. - Землею все-одно торгують і ми давно знаємо про те, що на ринку землі існують тіньові схеми, які не несуть нічого доброго ні для селянина, ні для економіки держави загалом ”.

“Необхідно, щоб земля стала товаром і селянин міг брати кредити на землю, міг продавати її не на чорному ринку, а отримувати кошти на законних підставах”, - підкреслив Полянчич.

За його словами, для запровадження в Україні ринку землі парламент повинен внести зміни до чотирьох основних законів (про ринок землі, про земельний кадастр, про оцінку землі та про іпотеку, тобто земельний банк) та ряд поправок до інших законів та підзаконних актів.

“Чим швидше буде ухвалений пакет законів про впорядкування ринку землі і чим швидше земля стане товаром, тим більше коштів отримає вітчизняна економіка”, - сказав Полянчич, додавши, що демократичній коаліції для ухвалення необхідних законопроектів знадобиться не більше двох годин.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.