Відлуння кучмізму. Прихватизація і кучмісти б'ють по кишені кожного українця

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 23.10.2007 18:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4023

Під час президентства Кучми, не без його особистої участі, було приватизовано стратегічні НПЗ України. При чому практично всі переробні потужності були прихватизовані російськими власниками. Тепер українці платять із власної кишені за недолугі рішення влади.

Зміна керівника ЗАТ "Укртатнафта", через яку російська "Татнафта" припинила постачання нафти на це підприємство, може призвести до дефіциту палива в Україні.

Таку думку висловив міністр економіки Анатолій Кінах на прес-конференції.

За його словами, такого висновку можна дійти, якщо врахувати, що частка Кременчузького НПЗ на ринку України складає 40-45%.

Тому загострення ситуації навколо "Укртатнафти" створює серйозні ризики для штучного виникнення дефіциту, вважає міністр.

Як відомо, Павло Овчаренко, який очолював "Укртатнафту" у 2003-2004 роках, за рішенням Сумського апеляційного суду про його відновлення в посаді приступив 19 жовтня до керівництва підприємством.

У свою чергу відсторонений директор Сергій Глушко заявив про силове захоплення НПЗ. "Рейдерським захопленням" назвав подію віце-прем'єр Андрій Клюєв.

Основний постачальник нафти на НПЗ російське АТ "Татнафта" через конфлікт, що виник, припинило постачання сировини "Укртатнафті", а також сповістило про інцидент офіційних осіб РФ.

У цей час бензин у Кременчузі Полтавської області подорожчав з вівторка в середньому на 10 копійок за літр.

Вартість палива на автозаправках "Укртатнафти" марки А-95 склала 4,70 грн. за літр проти 4,60 грн. за літр раніше.

Бензин марки А-92 подорожчав до 4,35 грн. за літр проти 4,25 грн. за літр, А-76 - до 3,90 грн. за літр проти 3,80 грн. за літр. Вартість дизельного палива підвищилася на 5 коп. - до 4,20 грн. за літр.

На АЗС "Укртатнафти" повідомили, що у вівторок очікується ще одне підвищення вартості бензину.

Останнє подорожчання бензину в Кременчузі відбулося біля двох тижнів тому. Тоді паливо піднялося у вартості на 5-10 коп. за літр.

Від “Ататти”: як загальновідомо, ціни на пальне є базовими, тобто ця складова становить відчутну частину кожного товару і послуги, які продаються і надаються українцям. Відтак, можна цілком безпомилково прогнозувати, що розборки акціонерів Кременчугського НПЗ коштуватимуть кожному громадянину України здорожчання усього без вийнятку: і продуктів харчування, і промислових товарів. До нього додадуться зростаючі темпи інфляції, так званий ефект “мультиплікатора” - і у підсумку приплив адреналіну від цінників у крамницях та усвідомлення нікчемності власних доходів.

Ось така вона справжня ціна лохотронів від Кучми та його вірного послідовника Януковича, разом із продуктом розпаду кучмізму - більшовицькою коаліцією та її авангардом у вигляді партії Регіонів.

Судячи із результатів голосування на дострокових виборах, вчора таке життя подобалося третині українських виборців. А завтра?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.