Дніпропетровцям, яких зробив бездомними Вексельберг, затвердили порядок видачі милостині

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 24.10.2007 15:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4029

У Дніпропетровську затвердили порядок виплат компенсації постраждалим внаслідок вибуху газу у 10-поверхівці на вулиці Мандриківській.

На сесії міськради вирішили, що кошти перераховуватимуть на особові рахунки людей, які відкрили в "Ощадбанку".

Розмір компенсації визначатимуть у відповідності до акту обстеження. Перерахунки ж міська влада обіцяє завершити до кінця тижня. Родини загиблих мають отримати по 100 тисяч доларів, між постраждалими розділять суму у 20 мільйонів гривень.

13 жовтня вибух побутового газу у житловому багатоповерховому будинку забрав життя 23 осіб, були частково зруйновані прилеглі приміщення та будівлі.

Як повідомлялося раніше, платникам податків України вибух житлового будинку у Дніпропетровську коштував більше 100 млн. грн.

Наразі 42 будинки, розташовані поблизу підірваного - залишаються без газу.

Також не вирішена однозначно доля городян, які залишилися без даху над головою. Раніше високі державні посадовці публічно заявляли, що постраждалим придбають житло ріноцінне втраченому. Потім - що побудують новий будинок у центрі міста. Нещодавно, один із місцевих керівників заявив, що підірваний будинок відремонтують і вселять туди тих, хто втратив житло і вижив під час вибуху або ж черговиків із загальної черги на житло.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.