Мороз не збирається на пенсію. Він думає, що все попереду

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 24.10.2007 22:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4030

Соціалістична партія України не збирається об’єднуватися з іншими партіями соціал-демократичного спрямування.

Про це заявив лідер партії Олександр Мороз.

Як повідомила прес-служба Соцпартії, Мороз зазначив, що “інформація про об'єднання СПУ з іншими партіями соціал-демократичного спрямування - це видумки”.

Він додав, що “у партії ніяким чином це питання не обговорювалося. Підстав для такого обговорення не бачу”.

Мороз повідомив, що у суботу відбудеться засідання політради СПУ, де зокрема, буде прийнято рішення про скликання з'їзду. Він вважає, що ймовірно, з’їзд відбудеться в середині листопада. Він зазначає, що на ньому йтиметься і про результати дострокових виборів до Верховної Ради України. За його словами, “в умовах штучно створеного правового безладу партія не змогла подолати протидію спрямованого поти неї адмінресурсу”.

“Це поразка на нинішньому етапі боротьби, але все ще попереду”, - зазначив Мороз. Він висловив вдячність “сотням тисяч наших прибічників”. “Вони не будуть розчаровані. Прозріють незабаром і одурені владою та відомими політичними авантюристами”, - зазначив лідер СПУ.

Між тим, сьогодні з'явилася інформація про те, що лідер СДПУ(О) Юрій Загородній веде переговори про співпрацю з уповноваженим представником Соцпартії.

Заступник голови СДПУ (о) Ігор Шурма повідомив, що "в зоні учасників переговорного процесу, зокрема, Соцпартія Олександра Мороза, партія Соціал-демократичний союз (голова Сергій Пересунько) і Прогресивні соціалісти Наталії Вітренко".

Інформацію Шурми про хід переговорів між СДПУ(о) і Соціалістичною партією підтвердив глава Київської обласної організації СПУ Василь Сильченко. "Зустрічі, які проводить керівництво нашої партії, поки носять конфіденційний характер, тому додати до вже сказаного нічого не можу", - уточнив він.

У пошуках можливих союзників СДПУ(о) вчора виявила третю партію, яка планує об`єднати лівоцентристів. "Ми самі маємо намір ініціювати об`єднання, а запрошення від СДПУ(о) ми не отримували", - повідомив виданню голова Всеукраїнського об`єднання лівих "Справедливість" Іван Чиж. На його думку, в Україні має з`явитися абсолютно новий політичний проект, а існуючі зараз ліві партії самоліквідируются. "І СДПУ(о), і Компартія, і інші партії повинні були б створити, якщо хочете, лівий Інтернаціонал", – сказав пан Чиж.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.