Пинзеник завірив інвесторів, що новий уряд покінчить із кримінальною практикою

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 26.10.2007 13:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4041

Пинзенник пообіцяв, що із непрозорістю інвестиційного ринку та корупцією чиновників буде покінчено. Всі умови держави для інвесторів будуть прозорі та зрозумілі, а урядова політика - відкритою. Ніякої реприватизації не буде, якщо все чесно. Якщо ні - вирішить суд.

Екс-міністр фінансів, член БЮТ Віктор Пинзеник відповів на запитання провідних іноземних інвесторів під час телефонної конференції.

"Наша політична сила хотіли б зробити прорив в інвестиційному кліматі", - заявив Пинзеник.

"Ми прекрасно розуміємо, що проблема інвестицій пов‘язана з неправильною роллю держави стосовно економічної діяльності. Є багато перешкод, які сприятливі для корупції, але не дають інвесторів можливості вкладати кошти в українську економіку", - наголосив він.

Віктор Пинзеник підкреслив, що БЮТ підтримує прозору приватизацію та економічну політику і ініціативи для інвестування на рівних умовах, прозорість та відкритий уряд.

За його словами, новий уряд, зокрема, планує спростити систему реєстрації бізнесу та зробити прозорими та рівними для усіх умови доступу до землі та будівництва.

"Новий уряд не проводитиме реприватизацію, проте планує оспорити в судовому порядку продаж окремих об'єктів". - наголосив Пинзенник. Він уточнив, що оспорюватимуть у суді право власності тих об'єктів, які були подаровані минулою владою, а не приватизовані на відкритому аукціоні.

У вересні лідер БЮТ Юлія Тимошенко презентувала “Контракт з інвесторами”, який представляє собою платформу політичних орієнтирів, які уряд БЮТ буде здійснювати для заохочення та підтримки внутрішніх та іноземних інвестицій, для того щоб прискорити економічний розвиток України та суттєвим чином покращити стандарти життя її громадян.

У конференції взяли участь, зокрема, представники Merril Lynch, RP Capital, Bear Stearns, Goldman Sachs, Vostok Nafta, Sito Capital, BNP Paribas, SEB, Berenberg Asset Management, Tudor, Julius Baer, Foundry Capital, Eaton Park International, Prosperity, Calyon, PNB Paribas, Soros Foundation, Citadel, JP Morgan, East Capital, Kazimir & Partners, Union Invest, Enso Capital, Morgan Stanley, Farrollon Asset Management, Pharos, ESN, Diamond Age.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.