Козаки закликають дати відсіч російським провокаторам

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 26.10.2007 15:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4043

Українське козацтво висловлює рішучий протест проти встановлення в українських містах пам’ятника російської імператриці Катерини ІІ і закликає усіх громадян України до громадянського спротиву таким акціям.

Про це йдеться у Зверненні українського козацтва до українського народу та державних органів влади України щодо збереження і вшанування національної пам’яті.

Звертаючись до співгромадян, українські козаки підкреслюють, що “національна пам’ять зберігає багато героїчних, але разом з тим і трагічних сторінок історії. Однією з таких трагедій для України було правління у ХVІІІ столітті російської імператриці Катерини ІІ, якій сьогодні невідомо з яких причин хочуть встановити пам’ятники в містах Одесі та Сімферополі”.

Говорячи про “заслуги” Катерини ІІ, українські козаки зазначають, що “наш народ сотні років не знав, що таке кріпацтво”, і лише Катерина ІІ “спромоглася закріпачити й відняти свободу у кожного українського селянина, а також заборонити йому говорити й писати на своїй рідній мові”.

“Наш народ дотримувався християнських чеснот, а ця російська імператриця відзначилася руйнуванням та закриттям багатьох величних українських православних храмів, серед яких і давній козацький Києво-Межигірський монастир”(там нині побудовано маєток Януковича - “Аратта”), йдеться у зверненні.

Українські козаки висловлюють переконання, що встановлення пам’ятників Катерині ІІ та іншим іноземним поневолювачам України у будь-якому місті нашої держави “буде не лише постійно дестабілізувати політичну ситуацію, але й розпалювати міжнаціональну та міжконфесійну ворожнечу в українському суспільстві”.

Також українські козаки попереджають, що у випадку відсутності відповідної реакції на їхнє звернення державних центральних та місцевих органів влади залишають за собою право “діяти згідно з козацькими звичаями оборони своєї рідної землі, історії та національної пам’яті”.

Як повідомлялося раніше, пам’ятник російській імператриці Катерині ІІ планується відкрити в Одесі 27 жовтня. Рішення про встановлення в Одесі монумента Катерині II прийняли депутати міськради, мотивуючи його тим, що з 1900 до 1920 року в Одесі існував пам`ятник Катерині II, поки його не знесли більшовики. Тепер його вирішено іменувати пам`ятником «Засновникам Одеси».

У Севастополі пам’ятник Катерині ІІ передбачено спорудити до 225-ї річниці міста.

Від “Аратти”: ми висловлюємо свій протест та занепокоєння діями, контрольованої більшовиками, місцевої влади південних регіонів України.

Проте, нас найбільше непокоїть самоусунення від реагування на очевидні провокації органів центральної влади України.

Нам, як громадянам, абсолютно не зрозуміло, чому Президент, органи державної безпеки не запобігли очевидним провокаціям московського імперіалізму в Україні? Невже не зрозуміло, що Москва, зіштовхучи лобами українців, тим самим підриває фундаментальні засади української державності?

Демократія - це аж ніяк не вседозволенність. Чому сьогодні на території України абсолютно легально та безкарно існують відверті сталіністи? Невже мільйони знищених українців - не достатня підстава не тільки для заборони цих політичних організацій, а й для кримінального переслідування осіб, які пропагують людожерницьку ідеологію більшовизму? Чому, врешті, державні органи влади, включаючи міністерство культури, державний Комітет телебачення і радіомовлення аж ніяк не обмежують(не кажучи про пряму заборону) демонстрацію в ефірі відверто комуністичних ідеологічних продуктів, які пропагують тоталітарні “цінності”? Чому й надалі, не без допомоги держави, українцям продовжують нав'язувати відвертий совок? Чому, після визнання Голодомору геноцидом проти українського народу, аж ніхто не намагається дати юридичну оцінку ідеології комунізму, яка й є ідеологічною основою Геноциду?

Хіба ж за таких умов ми, українці, можемо бути впевненими, що будуємо демократичну державу? А може хтось на Банковій і Грушевського вже плекає плани відновлення репресивної машини ВЧК-НКВС-КДБ та коцтаборів і розстрільних команд? Тим більше, що МВС й досі залишається у заповідній недоторканості, майже у тому вигляді, яким створили його Сталін і комуністи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.