Гримаси прихватизації. Власники сперечаються - громадяни замерзають

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 26.10.2007 18:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4046

У Білій Церкві Київської області оголошено надзвичайний стан у зв'язку з відсутністю теплозабезпечення в найбільшому житловому масиві, де проживає близько 40 тисяч людей, працюють 10 дитячих садочків і п’ять шкіл.

Про це повідомив заступник міського голови Білої Церкви Василь Савчук.

«Опалювання масиву Леваневського забезпечує ТЕЦ, яка є приватною структурою. І тут є проблеми, оскільки ДК «Газ України» хоче укладати договори про поставки газу напряму з ТЕЦ, вважаючи непрозорою існуючу систему укладення договорів з комунальним підприємством «Білоцерківтепломережа», яке у свою чергу постачає ліміт газу на ТЕЦ», - сказав Савчук.

За його словами, решта 70% житлового фонду міста вже підключено до теплозабезпечення. «Ми провели надзвичайне засідання міської ради у зв`язку з цією ситуацією, запрошували на засідання прокурора міста, вимагали від керівництва ТЕЦ виконати свої зобов`язання, але вони не реагують», – додав заступник міського голови.

Савчук також повідомив, що місцева влада звернулася до Генеральної прокуратури України. «Закон про теплозабезпечення передбачає, що природні монополії, незалежно від форм власності, повинні виконувати свої зобов`язання з надання послуг населенню. Тому зараз потрібно підключати правоохоронні органи. Ми вже звернулися до Генеральної прокуратури України з проханням підключитися до з`ясування причин зриву опалювального сезону», – зазначив він.

Від “Аратти”: ми вже звикли, що підготовкою до зими, в нашій державі, як у рафінованому совку, переймається найвище державне чиновництво. Кожного року, восени, із Печерських пагорбів лунають гучні рапорти урядовців, про те, що українці почватимуться взимку тепліше, ніж у Африці. Ну, і зрозміло, ті ж урядовці звітують про мільйони гривень, які вони на тій справі “засвоїли”.

Проте, українські громадяни щороку, як тільки знижується температура довколишнього середовища, наочно переконуються, що мільйонні кошти у них просто вкрадено, а температура радіаторів опалення, за яке, до речі, ті ж самі українці платять не дешево, щоразу - більше нагадує “ноги покійника”.

А то й геть зовсім, доводиться, щоб зігрітися, залізати у холодильник.

Між тим, за дивним збігом обставин, власники прихватизованих об'єктів життєзабезпечення громадян стають багатіше й багатіше, при тому як заклинання, повторюючи кожного разу, що працюють собі у збиток.

А може щось потрібно змінити у цій державі, щоб урядовці не сували писка та брудних рученят у суспільне, а суспільне - належало суспільству. Тобто, викинути під три чорти отих паразитів, яких Кучма називав “ефективними власниками”. Може тоді і будинки не будуть злітати у повітря, і опалення запрацює, і тарифи зменшаться?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.