Євразійський Союз Молоді атакував сайт Ющенка

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.10.2007 12:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4053

Активісти радикальної організації Євразійський Союз Молоді (ЄСМ) оголосили про інтернет-атаку сайту Президента України Віктора Ющенка.

Скріншот офіційного сайту Президента України на момент кібер-атаки

Як повідомляється в організації "євразійців", офіційний ресурс українського Президента атакований у відповідь на аналогічну атаку сайту ЄСМ, який не працює протягом доби.

Зі слів лідера ЄСМ Валерія Коровіна, диверсія проти сайту Союзу, яку здійснювали з території України, не носить випадковий характер, є масовою і централізованою.

Офіційний сайт Президента України - president.gov.ua - дійсно періодично був не доступний із недільного вечора або працював з великими перебоями. Сайт ЄСМ - rossia3.ru - був доступний.

Євразійський Союз Молоді заявляє, що сайт Ющенка не працюватиме доти, доки не буде припинена атака офіційного ресурсу ЄСМ. Після здійснення акції вандалізму на Говерлі сайт "євраійців" постійно зазнає DoS-атак (denial of service) і на час публікації цього матеріалу вже не працював - прим. “Аратти”.

Як повідомлялося, в Євразійському Союзі Молоді заявили, що на московський штаб цієї організації в суботу о 6 годині ранку було вчинено напад українських націоналістів.

Всеукраїнська молодіжна громадська організація Національний альянс вирішила "в знак зневаги до Євразійського Союзу Молоді і йому подібним антиукраїнським організаціям" 29 жовтня спалити на Говерлі прапор ЄСМ.

Коаліція молоді НУ-НС на знак протесту проти дій ЄСМ ініціює сходження на Говерлу і закликає приєднатися до акції всю українську молодь.

Довідка “Аратти”: Традиційна DoS-атака (denial of service) заснована на використанні мережі зомбованих комп'ютерів (заражених спеціальним вірусом), контрольованих зловмисниками, для генерації і відправки жертві численних запитів. В результаті, сервер-мішень, не справившись з величезною кількістю засмічених даних, перестає обслуговувати користувачів. Зомбовані комп`ютери можуть знаходитися в будь-якому місці Землі, іхні власники часто навіть не здогадуються про наявність в їхніх комп`ютерах віруса-хробака.

Кіберзлочинці освоїли ще один спосіб організації DoS-атак. Нова техніка заснована на експлуатації високої популярності окремих веб-ресурсов. Зловмисники, знайшовши недостатньо добре захищений сайт з високою відвідуваністю, упроваджують в нього спеціальний код на Java-Script, що перенаправляє запити відвідувачів на сервер-мішень. Використовуючи декілька таких захоплених сайтів теоретично можна провести достатньо інтенсивну DoS-атаку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.