Проти мегапартії ніхто не заперечує в принципі. Головне - визначити цей принцип

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 30.10.2007 13:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4066

Лідер Української народної партії Юрій Костенко вважає, що для створення єдиної партії на базі блоку НУНС потрібно виконати, як мінімум, дві умови - прийняти закон про політичні партії і визначитися з ідеологією майбутньої партії.

Таку думку він висловив в інтерв’ю журналістам.

«Процес об’єднання має проходити, по-перше, на основі закону, який повинна прийняти ВР. Адже зараз об’єднання партій неможливе - партії можуть тільки розпускатися або приєднуватися до когось. Тому ми внесли зміни до закону про політичні партії. Коли вони будуть прийняті, тільки тоді можна говорити про об’єднання», - сказав Костенко.

«І треба визначитися, про яку партію йде мова. Якщо про праву, то ми готові об’єднуватися. І вже ухвалили відповідне рішення про об’єднання з Рухом. А якщо мова йде про якусь іншу ідеологію, то треба в цьому питанні детально розібратися», - додав він.

За словами Костенка, «всі говорять про партію, але ніхто не говорить про програму, про пріоритети».

«Я розумію, що в Україні всі звикли до проектів, а не до ідеологічних партій. Але рано чи пізно люди все ж таки голосуватимуть не за красиві вивіски, а за ідеологію, оскільки це робиться в Європі. Тому про ідеологію потрібно думати в першу чергу. Не можуть бути в одній партії лівий Луценко і правий Костенко. Я умовно кажу».

Як повідомлялося раніше, керівник Секретаріату Президента Віктор Балога закликав демократичні сили не зволікати із створенням єдиної партії на базі блоку «Наша Україна - Народна самооборона».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.