БЮТ покладе край діяльності бандитських угруповань у міцевій владі

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 1.11.2007 12:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4077

Корупція чиновників спекуляції із землею сягнули сьогодні найвищого рівня. І в столиці, і в багатьох населенних пунктах України йде відверто кримінальний дерибан землі, а місцеве самоврядування - перетворилося у інструмент пограбування громад.

“Корупція з продажем та передачею в оренду несільськогосподарських земель та комунальної власності, які належать місцевим громадам у місті Києві та і по всій Україні, досягла найвищого рівня. Є приклади, у тому числі і в місті Києві, де купка депутатів місцевих рад на чолі з мерами стали організованими злочинними угрупуваннями з руйнації і знекровлення місцевих бюджетів. Корупційним зловживанням із землею та комунальною власністю немає межі”. - так прокоментувала ситуацію навколо дерибану земельних ресурсів лідер БЮТ Юлія Тимошенко, передає прес-служба.

Вона нагадала, що саме для того, щоб зупинити стихію розкрадання громадських земель, у минулому скликанні було ухвалено законодавчу норму про імперативність мандату депутатів місцевих рад.

“З метою позбавлення корумпованих місцевих депутатів мандатів Верховною Радою V скликання був прийнятий закон про імперативний мандат для депутатів місцевих рад”. - наголосила Тимошенко.

Та попри це, законодавча норма фактично піддається незаконній ревізії за допомогою корумпованих судів.

“Проте зараз робляться спроби відмінити цей закон через суди, використовуючи корумпованих суддів. Це є намаганням повернути політику у вчорашній день, в кубло політичної корупції, створити умови для перекуповування, зради і шантажу депутатів місцевих рад. Але реальність така, що норма про імперативний мандат сьогодні діє і ми нікому не дамо її скасувати. Імперативний мандат - це створення новітніх політичних традицій України, перехід до чесної і відповідальної політики”. - зазначила Тимошенко.

Вона нагадала, що одим із першочргових законів, які ухвалить демократична більшість парламенту - буде закон про відповідальність суддів за неправомірні рішення. “Хочу нагадати про те, що нашою політичною силою у Верховній Раді 5-го скликання зареєстровано законопроект „Про звільнення суддів, причетних до корупції”, і ми на сто відсотків гарантуємо відповідальність суддів, причетних до зупинення закону про імперативний мандат для депутатів місцевих рад”. - пообіцяла Тимошенко.

За її словами, сьогодні юристи БЮТ активно готують документи для подальшої правової оцінки та притягнення до відповідальності суддів, які своїми рішеннями ігнорують вимоги чинного законодавства, зокрема, законодавчої норми про імперативність мандату депутата місцевої ради. “Я даю доручення юристам нашого Блоку провести всю необхідну правову роботу для позбавлення посад суддів, які своїми діями робитимуть спроби скасувати закон про імперативний мандат для депутатів місцевих рад”. - сказала Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.