Харків'яни справно платять за газ, але тепліше в оселях від цього не буде. Їхні гроші зникають у чиновницьких кишенях

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 1.11.2007 16:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4081

Дивні явища спостерегаються в Україні: для того, щоб отримати якісну послугу, громадянину не тільки треба її сплачувати, а й у холодній оселі ломати голову, в якого посередника ота платня “зникає”. Бо владі на це - наплювати. Харківській - зокрема.

НАК "Нафтогаз України" заявляє, що опалювальний сезон у низці районів Харківщини розпочнеться лише після повного погашення заборгованості КП "Дирекція розвитку інфраструктури території" за спожитий природний газ.

Так, компанія висловлює підтримку жорстких заходів ДК "Газ України" із підвищення платіжної дисципліни підприємств ТКЕ Харківщини, повідомляє прес-служба відомства.

"Нафтогаз України" закликає керівників підприємств ТКЕ-боржників та місцевих органів влади з свого боку вжити всіх необхідних заходів для забезпечення стовідсоткових розрахунків за природний газ протягом опалювального сезону 2007-2008 років.

Незадовільна платіжна дисципліна підприємств ТКЕ, що суттєво збільшують обсяги споживання газу в осінньо-зимовий період, несе суттєву загрозу стабільним та повним розрахункам за паливо, що імпортується НАК "Нафтогаз України".

Подальше нарощення заборгованості підприємств ТКЕ неминуче позначиться на розрахунках за імпортний газ, що несе суттєву загрозу енергетичній безпеці держави.

За даними оперативного моніторингу компанії, населення України справно сплачує рахунки, майже стовідсотково розраховуючись за надані комунальні послуги.

При цьому зібрані підприємствами ТКЕ кошти у низці регіонів доходять до ДК "Газ України" лише частково, таким чином, осідаючи у кишенях місцевих керівників, зазначають у компанії.

НАК "Нафтогаз України" постійно відстежує випадки недоплати за спожите паливо та передає зібрані відомості до правоохоронних органів.

Компанія нагадує, що не забезпечуючи своєчасну та у повному розмірі оплату за природний газ, місцеві керівники брутально порушують закон.

Компанія наголошує, що буде вимагати від правоохоронних органів притягнення до відповідальності осіб, винних у протиправній діяльності.

Як відомо, у вівторок голова Харківської ОДА Арсен Аваков звинуватив ДК "Газ України" у здирництві, у відповідь на що компанія заявила про намір судитися з губернатором.

Крім того, компанія заявила, що опалювальний сезон у кількох районах Харківщини не розпочнеться, допоки не будуть погашені борги КП "Дирекція розвитку інфраструктури території".

ДК "Газ України" заявила, що зазначене підприємство контролюється самим Аваковим.

Від “Аратти”: як на нас, пересічних громадян України, оця чиновницька гра у лохотрони виглядає кумедно, якщо не сказати прямо. Невже підлеглі пана Бойка не розуміють, що український народ не збіговисько дебілів? Натомість постійні звинувачення когось у чомусь все більше наводять на думку, що у енергетичному відомстві України відбір кадрів вже йже не тільки за наяності хронічного діагнозу “прогресуюча клептоманія”, а й з супутньою розумовою відсталістю.

Бо психічно адекватний злодій хоч збрехати правдоподібно вміє.

Якщо крадуть на місцях - то НАКу, який контролює всі лічільники у мережі, аж нічого не варто приєднати до результатів спостережень слідчих прокуратури або ж УБЕЗ, в залежності від способу розкрадання коштів чи газу. Але цього, як бачимо, не відбувається. Відтак, напрошується висновок, про те, що насправді крадуть усі, при чому, ті, хто волає “Тримай злодія!” - найбільше.

Чи ви припускаєте, що харківські злодії не відстьогують столичним?

Проте, питання не в цьому. Питання в тому, коли в цій державі врешті з'явиться влада, яка не тільки потрясатиме повітря зойками, театральним праведним гнівом чи повідомленням громадянам банальних істин, на розумовому рівні дитини дошкільного віку, а мовчки робитиме те, для чого обрана чи призначена?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.