У Макіївці мало не повторилася Дніпропетровська трагедія. Врятувала майже випадковість

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 1.11.2007 18:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4083

У Макіївці (Донецька обл.) з метою запобігання вибуху відключено від газопостачання 585 багатоквартирних і приватних будинків. Від пожежі на стихійному смітнику було пошкоджено газорозподілчу станцію, яка знижує тиск у мережі газопостачання.

Як повідомив Центр пропаганди Головного облуправління МНС, 31 жовтня близько 17.30 на пульт зв'язку оперативно-диспетчерської служби міськуправління МНС надійшло повідомлення про спалах сміття на несанкціонованому звалищі на вулиці Українській в Гірницькому районі.

Пожежники, які прибули на місце встановили, що на відкритій території, на площі 10 кв.м тліє сміття, частина якого опинилася в газопровідному колодязі. Бійці МНС ліквідували загоряння, після чого з'ясувалося, що вогнем пошкоджено два гумово-тканинні компенсатори клапана скидання тиску газу.

О 17.45 аварійна бригада служби міськгазу почала роботи з відключення подачі газу на ділянку газопроводу діаметром 325 мм (середній тиск на газопроводі становив 3 атм). О 18.40 подачу газу бути повністю припинено.

У результаті тимчасово без газопостачання залишилося 52 будинки різної поверховості, а також 533 приватні будинки. Крім того, від газу було відключено три дитсадки і дві котельні (загалом 3379 абонентів).

У даний час загрози населенню і навколишньому середовищу немає. На місці події проводяться роботи із заміни пошкоджених компенсаторів.

Від Головного облуправління до ліквідації аварійної ситуації залучалися три одиниці техніки і 10 осіб особового складу.

Від “Аратти”: якщо у Дніпропетровську очевидним винуватцем трагедії став російський мільярдер Вексельберг, який у гонитві за надприбутками просто нехтував безпекою експлуатації газових мереж, то у Макіївці - очевидна вина місцевої влади і тієї ж самої місцевої газорорподільчої кампанії.

Ми не здивуємося, коли з'ясується, що зазначене газорозподільче підприємство належить або ж російським, або ж донецьким мутимільйонерам. Місцева влада вже давно і вірно служить місцевим олігархам і відстоює виключно їхні інтереси, а не виборців. І наявність звалища на газорозподільчій станції є наочним свідченням того, що туди вже багато місяців(а може й років) ніхто не заглядав, і ніякі регламентні роботи, зрозуміло, не проводилися. А відтак, місцева влада, мабуть, замість контролю за власником, бере “контрольні” подачки у конвертах.

І якби не випадковість - чийсь двінок у пожежну частину, - цілком очевидно, що сталася б трагедія не менша за Дніпропетровську. При чому, абсолютно точно можемо стверджувати, що ця б трагедія була б невідворотна, бо, попри грізні рикання керманичів держави та гучні звіти чиновницької братії, ніхто не зробив жодних висновків, після того, як у повітря злетів будинок із мешканцями у Дніпропетровську.

Цікаво, а що ж тепер скажуть у партії Регіонів, яка має абсолютну владу у Макіївці? Що, у всьому винуваті Ющенко та Тимошенко? Чи американські імперіалісти? І ми впевнені - до вибачень перед виборцями ні януковичи, ні їхні менші “бригадири”, що сидять у місцевій владі, не дійдуть. І будуть втюхувати народу, що грошей на безпеку газових мереж катострофічно не вистачає. Бо “померанчовий” Київ не дає, чи якусь подібну нісенітницю. Не вірете - побачите і почуєте.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.