Яку воду п'ють у Криму? А головне - й будуть пити не один рік

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 2.11.2007 13:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4093

Керіники чиновницької автономії в АР Крим частують населення не питною водою, а невідомо чим, якщо не сказати прямо. А прокуратура, замість того, що притягати чиновників за нехлюйство до кримінальної відповідальності - пише листи. Тим самим чиновникам.

Прокуратура АР Крим вимагає притягнути до відповідальності низку начальників теруправлінь водного господарства та працівників профільного комітету республіки, які не забезпечили контроль за охороною водних ресурсів автономії.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Криму.

Як зазначили у прес-службі, прокуратурою проведено перевірку додержання законодавства у сфері охорони та використання водних ресурсів, під часі якої встановлені численні порушення законодавства, які сприяють суттєвому погіршенню якості питної води і створюють загрозу виникнення і розповсюдження інфекційних захворювань.

У прес-службі наголошують, що дотепер органами комітету з водного господарства не вжито заходів для встановлення санітарних зон водних об’єктів. Зокрема, не встановлено зони санітарної охорони в місцях огорожі води для централізованого водопостачання населення на території Сімферопольського водосховища. Джерело питної води не захищене і не охороняється. У водосховищі купаються, а в його водозахисній зоні зведено адміністративну будівлю, торговий павільйон і кафе-бар.

Крім того, йдеться у повідомленні, працівники водгоспу не здійснюють постійний контроль за якістю води і не вживають заходів до порушників водного законодавства. Перевіркою встановлено непоодинокі факти, коли при виявленні випадків забруднення сміттям охоронних зон водних об’єктів, скидання стічних вод, господарники не вживали заходів для усунення порушень.

У зв’язку з цим прокуратурою Криму до Республіканського комітету з водогосподарського будівництва і зрошувального землеробства внесено подання з вимогою негайно привести роботу комітету і теруправлінь водного господарства у відповідність до норм законодавства і притягнути до відповідальності посадовців, з вини яких не забезпечується контроль за охороною та використанням водних об’єктів автономії.

Як повідомлялося раніше, з початку вересня в м. Щолкіно Ленінського району АР Крим на вірусний гепатит захворіло 54 особи, з яких 17 дітей. Результати дослідчої перевірки вказують на залежність розвитку спалаху гепатиту «А» від показників якості питної води в місті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.