До партизанів Рудьковського додалися диверсанити Бойка і Клюєва. Про них буде окрема розмова

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 2.11.2007 18:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4098

Президент України Віктор Ющенко пропонує Прем’єр-міністрові Віктору Януковичу провести окрему нараду, присвячену стану газотранспортної мережі та роботі НАК “Нафтогаз України”.

Про це він заявив сьогодні, головуючи на нараді в Кабінеті Міністрів.

«Я пропоную, щоб ми окремо розглянули тему, яка стосується роботи НАК «Нафтогаз», організації внутрішнього газового ринку та налагодження порядку в національних мережах», – сказав Глава держави. Він розкритикував той стан, в якому знаходиться газорозподільна система.

Як приклад Президент навів газорозподільні мережі Дніпропетровська. «Як воно існує? На чесному слові. Державна структура, яка повинна контролювати, робити моніторинг, відсутня. Модернізацію ніхто не робить», – сказав Президент.

Віктор Ющенко також торкнувся концепції використання підземних газових сховищ. «Я переконаний, що ми повинні більш публічно підходити до цієї теми. Хоча ми маємо сьогодні прекрасну наповненість, зараз йдеться про умови цього наповнення та що Україна має від цього», – підкреслив Президент.

Глава держави також піддав критиці зміни, які були здійснена щодо транзитної системи.

«Зміни, які були зроблені за останні дванадцять місяців на цьому ринку, були або диверсією, або тими речами, які треба терміново переглянути. Я не хотів би, щоб ми через кілька місяців стали свідками якихось потрясінь на цьому ринку», – сказав Президент. За його словами, в газовій сфері необхідно навести елементарний порядок.

Віктор Ющенко також запропонував проаналізувати діяльність не лише НАК «Нафтогаз», а і її дочірніх компаній, які забезпечують транзит газу, «щоб ми мали єдину визначену державну політику в цьому питанні».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.