В Криму безкарно відбувся антиукраїнський шабаш “братів-росіян”

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 5.11.2007 12:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4104

У Сімферополі, коли в Росії відзначається День народної єдності, ряд проросійських громадсько-політичних організацій Криму провели так званий “Російський марш”. Замість єдності і толерантності демострувалася антиукраїнська істерія.

Вчора в Сімферополі пройшли дві акції - одна була організована активістами Слов'янської партії та її союзниками (вона зібрала близько 200 осіб), другу акцію провели активісти партії «Російський блок», Російської общини Криму і Кримського козачого союзу (ця акція зібрала понад тисячу осіб).

Акція активістів партії «Російський блок» та її союзників розпочалася з мітингу біля Верховної Ради Криму. Мітингуючі тримали в руках прапори Росії, Криму, Андріївські прапори, стяги своїх громадсько-політичних сил, а також транспаранти з написами: «4 ноября - Дєнь народного єдінства», «Рускому язику – гражданскій статус», «Освободім мать городов рускіх - Кієв – от фашистской сквєрни» і т.п.

Крім того, мітингуючі тримали в руках портрети Президента РФ Володимира Путіна з написом: «За Родину! За Путіна! За рускій язик!». Учасники акції періодично скандували: «Росиія, Украіна, Беларусь - єдінство!», «В єдінстве рускіх – сіла!» тощо.

Учасники мітингу критикували сьогоднішню владу в Україні, порівнювали нинішніх Президентів України і Грузії з псевдо-Дмитрієм, а президентських дружин - з Марією Мнішек.

Під час мітингу повідомлялося, що лідер Російської общини Криму, перший віце-спікер кримського парламенту Сергій Цеков сьогодні знаходиться в Кремлі на прийомі в Президента РФ Путіна.

Після мітингу учасники «Російського маршу» в Сімферополі пройшли до пам'ятника полководцеві Олександру Суворову. Там відбулося покладання квітів «великому полководцеві від легендарних нащадків» і пройшов міні-мітинг. Люди скандували: «Вєлікой Росіі - Ура!», «Слава вєлікому Суворову!».

Як заявив журналістам лідер кримської організації партії «Російський блок», депутат ВР АРК Олег Родівілов, ніхто не забороняв його політичній силі проводити сьогодні «Російський марш» у Сімферополі. «Заборони громадській організації на хід – немає. Республіканська організація партії «Російський блок» не є звичайною організацією, вона є частиною партії співвітчизників – партії «Російський блок», - сказав Родівілов.

Як повідомлялося раніше, напередодні прес-служба кримської прокуратури повідомила, що суд заборонив проведення 4 листопада в Сімферополі «Російського маршу». Як йшлося в повідомленні, суд, детально розглянувши доводи міської влади і представників сторін, заборонив громадським організаціям «Російський фронт Сергія Шувайникова», «Російська община Сімферополя», «Російський національний з'їзд», «Конгрес російських общин Криму», партії «Російський блок», організації «В майбутнє – з Росією», УНП, УРП «Собор», ініціативній групі жителів міста та ін. проведення масових акцій і маршів у Сімферополі в неділю – 4 листопада.

Від “Аратти”: на тлі подій, які відбулися вчора, у нас виникло питання до Президента України Ющенка: яка влада нині є в Україні і хто саме виконує обов'язки гаранта Конституції?

Бо, якщо у столиці МВС б'є громадян, які наважилися мирно вступитися за гідність української держави і свою власну гідність громадян України, якщо у номенклатурно-компартійній автономії Крим спецслужбами Росії влаштовуються відверто антиукраїнські шабаші, при тому, абсолютно безкарно, попри формалбну заборону влади, то є очевидним, що Президент - просто самоусунувся від виконання своїх обов'язків, покладених на нього Конституцією.

Бо ніхто інший не наділений в Україні конституційним правом захищати Конституцію, конституційні права громадян та українську державність і як головнокомандувач Збройних Сил, і як прямий і безпосередній керівник силових відомств.

Окремо, особисто для Президента Ющенка, зазначимо, що відверто антиукраїнські та антидержавні акції, інспіровані з-за кордону, та розпалювання міжнаціональної ворожнечі до конституційних прав і свобод громадян України відношення не мають.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.