Столичний дерибан. Черновецький продовжує прихватизацію майна міської громади

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 5.11.2007 15:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4106

Столичний мер, між аналізами Луценка та забігами перед телекамерами, продовжує роздавати комунальну власність. Наразі - дійшла черга “Київміськбуду”, банку “Хрещатик” та комунальних ЗМІ.

ТОВ "Імідж" оцінить пакет акцій ВАТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" у розмірі 80% статутного капіталу, що належить територіальній громаді Києва, а ТОВ "Інтеркапітал" - комунальний пакет акцій банку "Хрещатик" у розмірі 23,7%.

Як повідомило Головне управління комунальної власності Києва в пресі в понеділок, такі результати конкурсу з відбору оцінювачів комунального майна і корпоративних прав.

Крім того, ТОВ "Рембуд" оцінить майно комунальних підприємств "Телерадіокомпанія "Київ" і "Радіостанція "Голос Києва", частка підприємства "Актив плюс" - комунальних підприємств "Хрещатик" і "Редакція газети "Українська столиця", а ТОВ "Сарос" - "Редакція газети "Вечірній Київ".

Конкурс був оголошений 9 серпня і повинен був відбутися 17 серпня цього року.

"Київміськбуд" створено на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" у 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 дочірніх підприємств і інших активів. 80% акцій холдингу належать київській територіальній громаді.

За підсумками 2006 року холдинг збільшив чистий прибуток у 2,2 рази - до 15,981 млн грн. Його активи зросли на 62,7% - до 2,819 млрд грн, поточні зобов'язання - у 3,4 рази до 641,516 млн грн.

Донедавна діяло рішення Київради про заборону приватизації 80% акцій ХК "Київміськбуд", однак іншим рішенням від 12 липня 2007 року Київрада скасувала заборону і дозволила приватизацію холдингу.

Група компаній "Тект", що володіє значним числом міноритарних пакетів акцій столичних будівельних підприємств, співвласником яких є також ХК "Київміськбуд", заявила про підготовку тіньової приватизації контрольного пакета акцій холдингу.

КБ "Хрещатик" заснований у 1993 році. Регіональна мережа банку складається з 118 установ у Києві й інших регіонах України. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2007 року за розміром загальних активів (4,283 млрд грн) банк "Хрещатик" займав 26 місце серед 173 діючих у країні банків.

У результаті проведеної в нинішньому році допемісії акцій на 290 млн грн, за підсумками якої статутний капітал банку збільшився в 2,2 рази, частка Києва в "Хрещатику" скоротився з 51,2% до 23,7%, тоді як частка ЗАТ "Укрфінком" виросла з 35,46% до 45,4%.

Від “Аратти”: період відсидки у владному кріслі столиці Леоніда Черновецького можна порівняти хіба що із навалою печенігів чи якихось інших напівдикунських племен кочівників.

Нагадаємо, що за час, після вступу його на посаду, для киян мером не зроблено жодної справи, за яку б його можна було б подякувати.

Проте, виникли численні “Еліта-центри”, і впевнено продовжують діяти, як засіб шахрайського привласнення трудових коштів громадян та примітивного кидалдова, змінюючи лише назви. Правоохоронці, звичайно, тільки реєструють заяви про афери, але ловлять виключно аферистську дрібноту.

Проте, сотнями гектарів роздається столична земля, включаючи парки, сквери, подвір'я будинків, дитячі садки, школи тощо. Буденним явищем стали криваві побоїща між мешканцями столичних будинків та так званими забудовниками. Столичні правоохоронці та їхнє керівництво - традиційно “умивають руки”.

Проте, космічними темпами зросли тарифи на так звані комунальні послуги. Тобто: за воду, яка все ще тече із крану, але її краще не вживати у їжу; за опалення яке в кращому випадку відрізняється від температури стін у помешнканні на декілька градусів; за обшарпані під'їзди будинків та засміченні подвір'я; за засипанні снігом вулиці, які за Черновецького, чомусь стали прибирати виключно в центрі міста; за розбитий і розмитий до дірок асфальт вулиць, які ніхто вже й не збирається ремонтувати, як і відновлювати їхнє освітлення.

Такий далеко не повний перелік “послуг” від мерії під проводом Черновецького, за які кияни платять чималентькі грошики. Із власних кишень, а от у чиї - це ще питання! Що правда риторичне, без відповіді. Бо столичні правоохоронці можуть хіба що гамселити мирних демонстрантів та дітей на трибунах стадіону. А із злочинцями вони боротися чомусь чи ненаважуються, чи просто соромляться. А може - ще простіше:своїх не чіпають, а чужих поки немає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.