Cьогодні розпочне роботу підготовча група нардепів. Без регіоналів

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 6.11.2007 11:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4112

Сьогодні має розпочати роботу робоча група із підготовки першої сесії нового парламенту. До її складу увійдуть лише ті партії, які отримали тимчасові посвідчення нардепів у ЦВК. Партія Регіонів готувати сесію не бажає.

Як повідомила прес-служба Верховної Ради, сьогодні відбудеться перше засідання робочоїгрупи із підготовки першої сесії.

Як повідомив журналістів член робочої групи від Блоку НУ-НС Роман Зварич, відповідно до вимог чинного законодавства брати участь у її роботі мають право тільки ті кандидати у нардепи,які пройшли реєстрацію у ЦВК і отримали тимчасові посвідчення народних депутатів. Він нагадав, що відповідно до Регламенту ВР, робоча група може проводити засідання, якщо на ньому присуня половина від її складу.

Кількість представників від політичних партій-переможців має бути із розрахунку один представник від 15 обраних депутатів. "Від БЮТ є 10 представників, від нашого блоку 5, Партія регіонів має 12, комуністи мають двох, тобто 15 на 14, і один представник від блоку Литвина. Для того, щоб можна було ухвалити будь-яке рішення на цьому засіданні, потрібно, звичайно, мати більшість від 30, тобто 16 потрібно депутатів", - додав він.

Отже, на сьогодні, в складі робочої групи будуть відсутні 12 представників ПР, яка досі не подала в ЦВК жодних документів на реєстрацію кандидатів у народні депутати та отримання тимчасових посвідчень.

Тобто, вірогідно, що з певних питань може виникнути ситуація, коли представник Блоку Литвина зможе побавитися у омріяну “золоту акцію”, хоча є конкуренти у особах двох комуністів.

Тим більше, що вочевидь, регіоналам байдуже, і порядок денний, і перелік законопроектів, і інші питання роботи парламенту. Немає ширки - немає депутатського інтересу. Можемо припустити, що й не буде, якщо Янукович покине прем'єрське крісло. А тут вже помилитися неможливо - інтереси вибрців для ПР ніщо у порівнянні із жагою дерибану.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.