Кириленко каже, що одного папірця нардепи таки ухвалили

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 6.11.2007 17:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4117

Лідер НУ Кириленко переконаний, що парламент розпочне засідання без затримок. А лідер БЮТ Тимошенко називає регіоналів комуністів і литвиновців - саботажниками.

“Сьогоднішнє засідання підготовчої групи свідчить про те, що пленарні засідання ВР шостого скликання розпочнуться в той термін, який визначений Конституцією України і регламентом”, - сказав на брифінгу після завершення зібрання робочої групи з підготовки першого засідання ВР голова Політради Блоку “НУ–НС” В’ячеслав Кириленко.

“Сьогодні ми прийняли перший документ - Положення про роботу підготовчої групи. Це перший результат нашої роботи. Але водночас ми побачили неконструктивну позицію трьох фракцій: ПР, компартії і Блоку Литвина”, - зауважив Кириленко.

“Кожна з цих фракцій зробила внесок у те, щоб зірвати роботу підготовчої групи”, - наголосив він.

Кириленко також підкреслив, що фракції демократичної коаліції “НУ–НС” і БЮТ “знову продемонстрували єдність щодо підходів до необхідності якомога швидшого початку роботи нового українського парламенту”.

“Це потрібно для того, щоб розпочати ухвалення тих законів, які потрібні країні та швидко обрати керівництво парламенту і сформувати новий демократичний уряд”, - сказав Кириленко.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко також назвала "саботажем" ситуацію, яка сталася сьогодні на засіданні, зокрема той факт, що Партія регіонів не прийшла на засідання.

«Ми всі бачимо, хто в країні сьогодні дестабілізує роботу Верховної Ради нового скликання, хто сьогодні саботує налагодження нормальної роботи по підготовці бюджетного процесу, по підготовці до зими. Це – Партія регіонів», - сказала Тимошенко.

«Тому ми закликаємо Партію регіонів, комуністів, щоб вони з'явилися завтра на 15:00 на продовження засідання», - додала вона.

Лідер БЮТ також заперечила мотивацію "регіоналів" про те, що їхні представники ще не зареєстровані депутатами ЦВК.

«Депутати вважаються обраними з дня оприлюднення результатів. І результати дострокових виборів оприлюднені. І робоча група мала зібратися на десятий день за законом. Практично Партія регіонів закон сьогодні порушила, і це є свідченням того, що вона прагне до руйнації стабільної роботи країни», - сказала Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.