Холодна війна-2. Росія остаточно стала агресивною імперією

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 7.11.2007 14:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4123

Сьогодні Держдума підтримала внесений Президентом Росії Володимиром Путіним закон про введення мораторію на участь Росії в Договорі про звичайні Збройні сили в Європі.

Це рішення не має прецедентів у новітній історії Росії.

Мораторій вступає в силу в ніч з 12 на 13 грудня, через 150 днів з дати передачі депозитаріям і державам-учасникам ДЗЗСЄ повідомлень Росії.

Відповідно до документа, рішення про поновлення дії Договору приймає президент Росії.

Раніше 13 липня цього року Путін підписав Указ про призупинення Росією дії Договору і зв'язаних з ним міжнародних договорів.

У довідці до Указу пояснюється, що Росія призупинила дію договору "до тих пір, поки країни НАТО не ратифікують Угоду про адаптацію і не почнуть сумлінно виконувати цей документ".

Договір про звичайні Збройні сили в Європі в тому числі обмежує кількість військової техніки і передбачає подальше скорочення озброєнь.

Від “Аратти”: із прийняттям Держдумою РФ законодавчого рішення про вихід із ДЗЗСЄ де-юре дано старт новій Холодній війні. Тепер кремлівське керівництво вже абсолютно відверто підтвердило, що не має намірів відмовлятися від комуністичних експансіоністських ідей і всі гасла про боротьбу за мир стали звичайним пропагандистським шумовим прикриттям відвето агресивної імперської політики.

Між тим, саме Росія є одним із гарантів державного суверенітету та територіальної недоторканості України, наданих нашій державі у зв'язку із ядерним роззброєнням. Постає питання: чи можна довіряти гарантіям держави, яка віднині набула ознак потенційного агресора?

З іншого боку, варто б уважніше придивитися до дій так званих друзів Москви в українській владі. Чи не свідомо за останні більш ніж десять років руйнувалася українська армія? Чи не свідомо український парламент, де проросійське лобі донедавна мало правлячу більшість, урізало до абсурду фінансування національних Збройних Сил? Чи не свідомо кримінальники-кучмісти методично знищували науково-промислову базу українського ВПК, водночас, задурно передаючи технологічні ноу-хау так званим російським партнерам?

Ми не ставимо риторичних запитань. Ми публічно, як виборці, на підставі Конституції України, звертаємося до гаранта державного суверенітета та територіальної цілісності України Президента Ющенка і вимагаємо негайно дати політичну оцінку діям українських закондавців із так званої антикризової коаліції щодо свідомих дій з підриву обороноздатності держави.

Ми вимагаємо від Президента України негайно дати доручення правоохоронним органам, зрокрема СБУ, зробити правову оцінку діяльності уряду Януковича та парламентської більшості на чолі із партією Регіонів, щодо забезпечення чи не забезпечення повноцінного фукціонування Збройних Сил та державних інституцій, на які покладено забезпечення державної безпеки України, а також негайно зробити ретельний аналіз урядової політики щодо функціонування наукової та промислово-технологічної бази українського ВПК, забезпечення надійної охорони державних військових та військово-технологічних таємниць.

Ми вимагаємо від демократичної коаліції, яку обрано до парламенту, в числі приоритетних та невідкладних, розробити та ухвалити нову оборонну Доктрину України, яка відповідатиме сучасним реаліям, при чому, окремим питанням провести публічну дискусію щодо доцільності відновлення ядерного статусу України у зв'язку із невиконанням РФ зобов'язань щодо гарантій територіальної цілісності та державного суверенітету України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.