Росія становить загрозу Європейській безпеці

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 7.11.2007 20:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4129

Сьогодні МЗС України відреагував на фактичний вихід Росії із Договору про звичайні збройні сили в Європі.

Ми подаємо заяву МЗС України без змін і коментарів.

Заява

Міністерства закордонних справ України

у зв’язку з ухваленням Державною Думою Російської Федерації федерального закону „Про призупинення Російською Федерацією дії Договору про звичайні збройні сили в Європі”

У зв’язку з ухваленням 7 листопада ц.р. Державною Думою Російської Федерації закону „Про призупинення Російською Федерацією дії Договору про звичайні збройні сили в Європі” МЗС України в черговий раз висловлює занепокоєння діями Росії щодо виконання зобов’язань за цим Договором, що матиме наслідком значне послаблення режиму контролю за звичайними озброєннями в Європі.

Україна як одна з чотирьох держав, які ратифікували Угоду про адаптацію Договору, вважає, що цей крок ставить під загрозу подальше існування одного з наріжних правових механізмів європейської безпеки та може стати поштовхом до відновлення атмосфери недовіри на континенті.

Україна особливо стурбована тим, що призупинення дії Договору може призвести до збільшення кількості звичайних збройних сил безпосередньо на її кордонах.

Підтверджуючи фундаментальну роль ДЗЗСЄ як одного з найважливіших чинників підтримання європейської безпеки та з урахуванням стурбованості усіх держав-учасниць, Міністерство закордонних справ України закликає всі сторони до продовження переговорів щодо розблокування процесу набуття чинності Угодою про адаптацію Договору.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.