Уряд проФФесіоналів-більшовиків несе пряму відповідальність за зіштовхування країни у прірву кризи

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 8.11.2007 11:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4132

Уряд Януковича своїми свідомими діями перекреслив позитивні тенденції в економіці України, що відчув на собі кожен громадянин. Проте, поки що в тому немає великої трагедії, якщо вжити невідкладних заходів корекції економічного курсу - за півроку відбудеться стабілізація та відновлення зростання на всіх рівнях.

Так вважає доктор економіки Володимир Лановий.

“Сьогодні заявлена позиція Партії регіонів дуже нагадує їхні дії в 2004 році”, - прокоментував Володимир Лановий заяву ПР, в якій партія заперечує свою відповідальність за стрімке зростання інфляції в Україні.

“Під час президентських кампанії 2004 року стрімке зростання заробітної плати породило ажіотажний попит та інфляцію, - нагадав Лановий. - Це серйозно вдарило по загальному стану кредитно-грошової системи, в наслідок чого банки перестали давати кредити”.

“Рівень економіки почав знижуватися в 2005 році, тому що країна не мала інвестиційних ресурсів, які були в попередньому, 2004 році, - нагадав він. - Потрібно було 4-5 місяців, щоб вийти з кризи, створеної тоді урядом Януковича”.

Лановий наголосив, що така ситуація в економіці держави вимагає негайних дій уряду, але не таких, які пропонуються діючим урядом.

“Сьогодні ситуація в економіці України потребує активних дій зі зниження грошового попиту та врегулювання кредитних потоків. Саме ці заходи повинні знизити рівень інфляції”. - наголосив Лановий.

За його словами, “для забезпечення постійного стримування зростання інфляції необхідні довгострокові заходи – активні дії в напрямку демонополізації, серйозне зниження газомісткості нашої економіки, зокрема, в промисловому секторі, а також збалансування рівня зростання цін та доходів населення”.

“Необхідно підняти рівень довіри громадян до політики держави, що дасть змогу збільшити кредитно-грошовий потенціал”, - наголосив Лановий.

“Новий демократичний уряд у новому парламенті, природно, впорається із врегулюванням інфляційних процесів, - зазначив народний депутат Лановий. - Хоча це може дещо сповільнити темпи зростання ВВП на початку наступного, 2008 року. Але за півроку чи трохи більше ми повернемося до тих самих темпів зростання ВВП, що й у 2007 році”.

Замість післямови. Сьогодні вже стало очевидним - більшовицька команда Януковича не тільки не бажає вживати кроків із стабілізації та зупинення кризових явищ в економіці, а й своїми подальшими діями - активно розкручує джеструктивні фактори впливу на економічний організм держави на всіх рівнях.

Всі дії з директивного керування економічними процесами тотожні діям урядовців у 1992-1994 рр., коли штучно було розкручено гіперінфляцію більш ніж 1000% на рік, що у купі із відвертим шахрайством із фінансовими ресурсами, дозволило збезцінити вартість основних фондів підприємств та вимити обігові кошти всіх суб'єктів діяльності, водночас - тотально пограбувати залишки заощаджень всього населення. При цьому, всі зазначені дії рбилися цілком свідомо в інтересах купки можновладців та кримінальних паханів, які тепер стали мільярдерами.

Зараз - урядовці Януковича-Азарова цілком свідомо запустили кризові механізми, аби спричинити у країні ситуацію незадоволення населення та спровокувати соціальний вибух. Другий вибуховий пристрій, поставлений більшовиками - астрономічні зовнішньоборгові зобов'язання, які штовхатимуть Україну у залежність від кредиторів, більшість із яких контролюється Москвою. Подібне теж було зроблено урядами 1992-94-рр., які поставили Україну перед фактом виконання кабальних боргових зобов'язань.

При чому, як тепер, так і тоді - зовнішні запозичення просто й тупо розкрадалися, не даючи жодного економічного зиску суспільству.

Відтак, чи є дивним, що Янукович зараз за будь-яку ціну намагається втриматися у владному кріслі?

І кожен громадянин має знати - кожен зайвий день перебування цього уряду біля керма економіки та фінансових потоків - забирає у кожного із нас трудові доходи, ставить наші родини на межу фізичного виживання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.