УРП “Собор” направила свої зауваження до коаліційної угоди

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 8.11.2007 14:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4137

Здебільшого - вони містять редакційні правки до існуючих статей угоди, які не мають принципово змінити їхній текст. Але є такі, що можуть викликати потенційну дискусію у Блоці НУ-НС, зокрема щодо повернення заощаджень та люстрації.

Українська республіканська партія „Собор” підготувала і направила на адресу політради блоку „Наша Україна – Народна Самооборона” свої зауваження стосовно проекту Коаліційної угоди між НСНУ та БЮТ, повідомляє прес-служба.

Пропоновані зміни стосуються положень низки різних розділів угоди - зокрема, питань внутрішньої організації вищих органів державної влади та адміністративної реформи в Україні; імперативного мандату; повернення заощаджень вкладників Ощадбанку УРСР; вступу України до НАТО; правового статусу політичних партій, пакету законопроектів, що пропонується ухвалити невідкладно після початку роботи Верховної Ради VI скликання.

Зокрема, розділ 2.1. Основи внутрішньої і зовнішньої політики. У сфері гуманітарної політики, п.7 угоди пропонується викласти у такій редакції:

“- повернення боргів по заощадженнях громадян у найкоротші терміни, поєднувані з поступальним розвитком національної економіки й недопущенням стимулювання інфляції. Добиватися повернення цих коштів від Російської Федерації як правонаступниці СРСР, який у 1991 вилучив їх з української філії Ощадбанку СРСР”.

У нинішній редакції просто зазначається “повернення боргів по заощадженнях громадян у найкоротші терміни”.

До розділу 2.1. пропонується: “Додати пункт (між 5 і 6) про законодавче удосконалення системи боротьби із агентами іноземних спецслужб. Необхідно запровадити процедуру люстрації для високо посадових державних службовців та військовослужбовців на предмет їхньої співпраці з іноземними спецслужбами”.

Відповідні зауваження УРП „Собор” до Угоди про створення коаліції демократичних сил у Верховній Раді VI скликання затвердив 7.11.2007 року Центральний Провід партії.

Партія також наполягатиме на розгляді своїх пропозицій на засіданні Політичної ради блоку „Наша Україна – Народна Самооборона” і у разі їх відхилення залишає за собою право підписати Коаліційну угоду із застереженнями.

У той же час Центральний Провід наголошує, що зусилля УРП „Собор” в напрямку вдосконалення проекту угоди та узгодження всіх спірних питань між блоками НСНУ та БЮТ спрямовані на побудову стабільної демократичної коаліції, усунення внутрішніх суперечностей між її учасниками у цивілізований, європейський спосіб.

УРП „Собор” наголошує: побудова демократичної коаліції демократичними методами залишається одним із основних пріоритетів діяльності партії на даному етапі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.