Жителі Росії готуються до війни з Україною?

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 30.06.2006 19:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=414

Жителі Бєлгородської області заговорили про можливу війну з Україною. Місцевий губернатор Євгеній Савченко навіть розпорядився привести в готовність всі бомбосховища області, закупити для кожного жителя засоби індивідуального хімзахисту, а також навчити персонал підприємств методам цивільної оборони.

Відповідно до губернаторської постанови, повідомляє NEWSru.com, всі бомбосховища області (близько 300) повинні були привести в готовність до 29 липня. Швидше за все, підготовка бомбосховищ не пов'язана з подіями на Україні, однак населення Бєлгородської області навряд чи в це повірить, переконаний політолог Микола Калачев.

"Стільки років не згадували про ці бомбосховища і раптом – терміново привести в готовність, - говорить він. - І саме в той момент, коли влада України декларує рішучість входження до НАТО. От люди і запідозрили найгірше".

Коментуючи губернаторський наказ про бомбосховища, місцева газета під заголовком "Якщо завтра війна..." повідомила, що, за прогнозами фахівців, відносно деяких міст області може бути застосована зброя масового ураження. Ця публікація не вселяє теплих почуттів у місцевих жителів.

Реакція народу миттєва. У гастрономі до традиційного молока, хлібу й ковбаси у покупців додалися консерви, сіль і пакети із крупами. "У нас на заводі почали ремонтувати бомбосховище, - пояснила одна з покупниць. - Говорять: про всякий випадок, щось там з Україною не слава Богові. Про це й у газеті писали".

Однак начальник мобілізаційного управління при уряді області Павло Маяков запевняє, що з тих пір як на Україні почалися бурхливі події, його служба не одержала жодного документа, що вимагає підсилити мобілізаційну роботу. Йому відомо про підозри жителів.

"Просто наша служба досить закрита. А люди, звичайно, пов'язали підготовку захисних споруджень із вступом України до НАТО. Хоча ця робота ведеться з 1994 року, коли вийшов закритий указ президента Росії про першочергові заходи для відновлення системи мобілізаційної підготовки держави", - говорить Маяков.

Відзначається, що Бєлгородська область зараз, мабуть, єдина, де так активно займаються безпекою на випадок непередбачених ситуацій. Губернатор розпорядився закупити ще і дизельні пересувні електростанції, у першу чергу - для водозаборів, лікарень, органів влади й банків. Спеціальні склади заповнені продуктами харчування, засобами хімзахисту та медикаментами. І навіть видрукувані талони, за якими у випадку чого жителів регіону будуть "отоварювати" продуктами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.