Московські попи нищать українські культурні пам'ятки

Автор/джерело -  © Високий вал



Дата публiкацiї - 9.11.2007 13:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4142

Вперше в історії України православна церква Московського патріархату відповідатиме в суді за зіпсовані культурні цінності.

Так московські “пастирі Божі” вірно служили Сталіну і НКВС і більшовицькому режимові

Проти неї позиватиметься Чернігівський історичний музей, одну з будівель якого півтора роки пікетували віруючі під орудою священиків.

За церкву сперечались два патріархати, а заручником виявився музей – його експонати за заблокованими дверима півтора роки їла міль та шашіль. Сьогодні цінності звільнили з міліцією.

Понад мільйон гривень коштують експонати Чернігівського історичного музею імені Тарновського, які півтора року були заблоковані у церкві святої Катерини – колишньому приміщення музею. За цей час одяг та меблі 18 сторіччя потрощили міль та шашіль. Національному музейному фонду завдані збитки, які хтось має сплатити.

Сергій Лаєвський, директор Чернігівського обласного історичного музею імені Василя Тарновського:

“Музей буде подавати судовий позов про відшкодування. Я так думаю, що проти Української православної церкви Московського патріархату в особі Чернігівської Єпархії як блокувальника цього приміщення.

Точну суму збитків назве спеціальна комісія. Для її неупередженої роботи - працівники музею описали своє майно у присутності міліції та експертів Торгово-промислової палати. Більше до церкви нікого не пустили. Правоохоронці стверджують, що зійти сюди без перешкод їм допоміг випадок. Днями суд скасував рішення місцевої влади про передачу храму Київському патріархату, а оскаржити його ще не встигли.”

Валерій Нонік, начальник Чернігівського обласного управління внутрішніх справ:
Скасовано рішення – аналогія підказує, що це вже є музей. Це державна цінність. І ми повинні вже були відреагувати згідно чинного законодавства

“Пікетувальники від Московського патріархату відповідати за експонати не бажають. Вони говорять про свій духовний подвиг та невпинну молитву під стінами церкви – у наметі”.

Ієрей Олександр, настоятель наметового храму Великомучениці Катерини:

“Киевский патриархат начался в 92 году. Церкви 300 лет. Строилась-то она в какой церкви? – в Русской православной… есть у нас автономная Украинская православная церков, каноническая. Которая имеет все права на те храмы, которые строила Русская православная церков”.

Зараз зіпсовані цінності загромадили кабінет директора музею. Обіцяного замість церкви нового приміщення обласна рада досі не дала. Втім, покласти ці речі до будь-якої експозиції зараз – небезпечно. Міль та шашіль з них вщент знищать сусідні колекції.

Так нині вони служать московському ставленику Януковичу

Від “Аратти”: прикладів, коли служителі культу під московським патронатом нищать пам'ятки української історії та культури - хоч греблю гати.

Зовсім нещодавно вони зазіхнули навіть на святиню світової культури - Києво-Печерську Лавру, самовільно знесши там в'їздну браму, яка заважала їхнім вантажівкам.

Більш того, вже було достатньо публікацій про те, що бізнесмени у рясах “приторговують” мощами Лаврських святих.

Втім, про яку віру в Бога може йтися, коли пастирі підробляють на масовках політиканів із кримінальним минулим?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.