Льоня-Космос хоче покращити життя родичам інфекційних хворих

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 9.11.2007 19:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4145

Мер Києва Леонід Черновецький вважає за необхідне винесення за межі міста інфекційних лікарень.

З такою пропозицією він виступив на засіданні колегії Київської міської державної адміністрації.

Зокрема, відповідне доручення щодо винесення інфекційних лікарень він дав головному управлінню охорони здоров’я та медичного забезпечення.

«Це (винесення) жодним чином не зашкодить хворим - вони однаково знаходяться у лікарні - тобто тут проблеми з транспортом немає», - сказав мер.

При цьому Черновецький вважає, що винесення інфекційних лікарень можна здійснити за рахунок держбюджету або за рахунок інвесторів, які потім зможуть використовувати майданчики, що звільнилися на території міста.

Крім того, Черновецький висловив занепокоєння щодо збільшення інфекційних захворювань у місті. На його думку, це відбувається тому, що в Україні слабкий санітарний контроль за ввозом продуктів, і в цілому країна відкрита для іноземців.

«Раніше у нас ні цитрусових, нічого не було, я маю на увазі до 90-го року, а разом з ними у нас стали з’являтися і комарі, які є носіями цих важких хвороб (зокрема, малярії)», - зазначив Черновецький.

У зв’язку з цим він вважає, що міськадміністрація повинна збільшити кількість ліжко-місць в інфекційних лікарнях.

Від “Аратти”: без сумнівів, вмисловлювання столичного мера можуть прикрасити будь-яку колекцію дослідника, який вивчає певні хворобливі стани людини.

Наприклад, про цитрусові. Може він особисто до 90-го року не звертав уваги, що радянська торгівля, а надто у столиці, мабуть із його дитинства, торгувала цитрусовими без усяких збоїв. Про що може підтвердити, у минулому завідуючий овочевою базою, Олександр Волков, який на минулих виборах очолював Блок Кучма.

Проте, це не дуже цікаво. Найцікавіше те, що мульмільйонер Черновецький не уявляє, що винесення за місто інфекційних лікарень створить величезні проблеми не тільки хворим, а їхнім родичам, які нині вимушені постійно нишпорити по аптеках, аби купувати ліки. Чи мер не в курсі, що зараз в лікарнях є тільки лікарі та потерта радянська постільна білизна на обсцяних десятиляттями матрацах? А решту купують родичі хворих.

Проте, ми впевнені, що мер, як завжди, прикинувся дурником. Бо ж якщо викинути інфекційки - звільниться золота столична земля. А це - гроші. Шаленні гроші, за які й під дурника “закосити” можна.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.