Шторм у Азовському і Чорному морі. Біля Тузли знайшли тіла російських моряків

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 12.11.2007 13:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4148

Сьогодні в кілометрі від острова Тузла (на території Краснодарського краю Російської Федерації) виявили тіла трьох чоловіків. Ймовірно, це моряки з одного із затонулих напередодні суховантажних суден.

"Поки що імена загиблих не встановлені, імовірно, це можуть бути моряки із затонулого в порту "Кавказ" сухогруза "Нахічевань", - повідомив представник прес-служби Південного регіонального центру МНС Росії.

Пошуки ще п'ятьох моряків, місцезнаходження яких поки не встановлене, тривають.

Наразі в лікарнях м. Тамань Краснодарського краю готують місця для членів екіпажа інших кораблів, постраждалих в результаті сильного шторму в Азовському і Чорному морях. На місце прибувають психологи, які працюватимуть з родичами загиблих і постраждалих моряків.

Трохи згодом Головне управління МНС Росії у Краснодарському краї підтвердило загибель трьох членів екіпажу затонулого суховантажу “Нахічевань”.

До цього часу невідома доля багатьох моряків, які знаходилися на борту кораблів, що зазнали аварії в Керченській протоці і Чорному морі. За останніми даним, безвісти пропало 20 людей.

"Ми підтверджуємо, що троє моряків із затонулого суховантажу загинули, їхні тіла виявлені за кілометр від острова Тузла", - повідомив представник прес-служби управління МНС Росії, додавши, що пошуки інших членів екіпажу суховантажу продовжуються.

З 11 членів екіпажу “Нахічевані ”буксирові “Нептунія” Керченського порту вдалося врятувати трьох людей, ще троє уже загинули, доля ще 5 моряків поки невідома.

У той же час, з 17 членів екіпажу “Хаш Ізмаїл” врятовані двоє, пошук ще 15 членів екіпажу веде буксир “Сапфір” Севастопольського порту.

Як повідомили в прес-службі Південного регіонального центру МНС Росії, у даний час у лікарнях міста Тамань Краснодарського краю готують місця для членів екіпажу інших кораблів, що зазнали аварії в результаті сильного шторму в Азовському і Чорному морях. На місце прибувають психологи, що будуть працювати з родичами загиблих і постраждалих моряків.

Як повідомлялося раніше, що в неділю через шторм у Керченській протоці зазнали аварії танкер “Волганєфть-139”, суховантажі “Вольногорськ,” “Нахічевань” і “Ковель”, а також “Хаш Ізмаїл”. До того ж сіли на мілину буксир “МБ 1224” і теплохід, у якого обірвався якірний ланцюг.

Шторм у неділю став причиною безпрецедентної надзвичайної події в Азовському і Чорному морях.

У лікарнях, станом на ранок 12 листопада, знаходяться 27 членів екіпажу суден, що постраждали через катастрофу в Керченській протоці, повідомили в МНС РФ. 11 листопада в Азовському і Чорному морях зазнали аварії 11 суден, більшість із яких відносяться до класу “Ріка-море”.

Наразі створені слідчі комісії у Росії та Україні, які встановлять, що стало причиною такої масової загибелі суден, оскільки шторм 6-7 баллів не є критичним для мореплавства і зазвичай дуже рідко спричиняє загибель суден і людей.

За матеріалами російських та українських інформагенцій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.