Стихія паралізувала Бердянськ

Автор/джерело -  © “Бердянськ інформаційний”



Дата публiкацiї - 12.11.2007 19:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4152

11 листопада в Азовському морі розігрався сильний шторм. Швидкість південного вітру досягала 34 м/с, висота хвилі 2,5 метрів, рівень моря піднявся на 1 метр.

В результаті шторму в районі Бердянська на берег викинуло 2 сейнери, затонуло 1 допоміжне судно і 2 яхти. Серйозно постраждали прибережні райони Бердянська. Більшість вулиць нижньої частини міста виявилися затопленими. У мікрорайонах Слобідка і Піски виявилися підтопленими понад 600 приватних будинків, 2 будинки зруйновано. До розгорнених в загальноосвітніх школах №6 і №16 евакопунктів звернулося за допомогою понад 300 жителів що постраждали від стихії.

З району підтоплення було евакуйовано понад 100 осіб, зокрема 4 дитини і 8 літніх жителів, які не в стані самостійно пересуватися. До міськлікарні було доправлено 5 осіб, що постраждали від стихії: 3 з травмами, 2 - через переохолодження. Постраждали крівлі і вікна у понад 160 багатоквартирних будинків.

По місту повалено сотні дерев, десятки рекламних щитів, відбулися численні розриви ліній електропередач. У районі Мелітополя вийшла з ладу ЛЕП, що живить Бердянськ, внаслідок чого місто на 7 годин опинилося без електропостачання.

Увечері 11 листопада Бердянськ отримував електроенергію через резервну ЛЕП з Донецької області. Але через численні аварії в самому місті на ранок 12 листопада без електрики залишалися два мікрорайони. До Бердянська для ліквідації наслідків шторму прибуло близько 200 співробітників і 30 машин МНС з Маріуполя і Запоріжжя. З 12-00 12 листопада в Бердянську знов очікувалося посилення південного вітру і збереження надзвичайної ситуації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.