Більшовики продовжують саботувати організацію першого засідання Верховної Ради

Автор/джерело -  © NEWSru.ua



Дата публiкацiї - 12.11.2007 20:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4154

Завершилось засідання робочої групи з підготовки першого засідання Верховної Ради шостого скликання. Втім, жодних результатів воно не дало. Представники політсил не змогли обрати голову групи. Засідання перенесено на завтра, 13 листопада.

Підготовча група голову не обрала. Засідання перенесено

Голоси розподілилися порівну між кандидатурою Адама Мартинюка, запропонованою ПР та КПУ і підтриманою “Блоком Литвина”, та кандидатурою Романа Зварича, яку висунули та підтримали БЮТ та НУ-НС. По закінченні робочої групи Юлія Тимошенко звинуватила політичних опонентів у блокуванні роботи підготовчої групи.

Зокрема, вона зазначила, що її політична сила пропонувала розглядати робочі питання, а не ділити портфелі в робочій групі.

"Питання номер один, яке стояло сьогодні: ми мали вирішити – розпочати роботу парламенту 20 або 21 числа. На жаль, ПР та КПУ відмовилися голосувати за початок роботи, доки не будуть розподілені портфелі групи", - сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що представниками її політичної сили було запропоновано компромісну кандидатуру на посаду голови робочої групи. Це представник “Блоку Литвина” Ігор Шаров. Але останній, на жаль, взяв самовідвід.

За словами Тимошенко, не зважаючи на позицію ПР та КПУ, ВР у будь-якому випадку збереться, щонайпізніше, 26 листопада і самотужки ухвалить ті рішення, які мала ухвалити робоча група.

Тимошенко також нагадала, що до тимчасової президії ВР входитимуть по одному представникові від чотирьох політичних сил, що набрали найбільшу кількість голосів виборців.

Вона зазначила, що БЮТ разом із блоком НУ-НС "схильні до того, щоб нічого не міняти порівняно з ВР попереднього скликання". Тобто, залишити розподіл складу комітетів та інші оргпитання в тому вигляді, в якому вони були у попередньому парламенті.

Вона додала, що навіть кандидатура Мартинюка на посаду голови робочої групи – не перепона для БЮТ, але їхні політичні партнери з НУ-НС зайняли категоричну позицію в цьому питанні.

В'ячеслав Кириленко, в свою чергу, підтвердив, що “Наша Україна – Народна Самооборона” категорично проти кандидатури Мартинюка, оскільки ще за часів, коли останній був на посаді першого заступника голови ВР, "він мав величезну кількість нарікань, неодноразово вдавався до порушень регламенту".

З іншого боку, він повідомив, що представники блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" заради досягнення компромісу не наполягатимуть на кандидатурі Романа Зварича.

"Блок "Наша Україна - Народна Самооборона" завтра братиме участь у засіданні для того, щоб завтра країна дізналася дату першого пленарного засідання", - сказав Кириленко.

Представник ПР Раїса Богатирьова зазначила, що вони підтримали кандидатуру Мартинюка, оскільки він "має величезний досвід в оргпитаннях". За її словами, ПР завтра знову запропонує кандидатуру Мартинюка. На питання кореспондента, чи можливі інші варіанти, вона зазначила, що вони не виключені.

Що ж до слів Тимошенко про початок роботи ВР 26 листопада без рішень підготовчої групи, Богатирьова зазначила, що такий сценарій цілком можливий.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.