Росія штовхає Україну до введення візового режиму. Але першою цього робити не хоче

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 13.11.2007 13:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4157

Кремлівські керманичі активно відроджують СРСР в межах окремої країни. Запровадження нових правил для мігрантів із України - повернення до паспортної системи сталінського зразка, де людина жорстко закріпачувалася за певною територією.

«Введення такої міри серйозно ускладнює перебування і міжрегіональні поїздки. Вона не стільки закриває країну для в'їзду, скільки прив'язує її до інституту внутрішньої прописки за схемою Радянського Союзу». Так Валерій Чалий, експерт центру Разумкова прокоментував нові міграційні правила для українських громадян, яких ввела Росія.

Нагадаємо, що відтепер українці, які в'їжджають в Російську Федерацію більш ніж на три доби, будуть зобов'язані ставати на міграційний облік (зараз українські громадяни, які приїхали до РФ, можуть перебувати без реєстрації 90 днів).

«Це ускладнює мотивацію людей, які хочуть приїхати до Росії, - додав Чалий. - Є ще фінансова сторона питання... Ніби за реєстрацію гроші не беруться, але якщо ви не реєструвалися, то, за деякими даними, штрафні санкції коливаються від 30 до 100 доларів за добу. У такому разі або поїздка має бути короткою, або краще вже тоді вводити візовий режим. Ти знаєш, що оформлена віза і вона діє конкретний період перебування...

«Побоююся, що це все призведе до введення візового режиму. І мені здається, що Росія підштовхує нас до цього. Але при цьому не хоче виступити ініціатором. І мені як експертові здається, що якщо ми виступимо з ініціативою введення візового режиму, офіційна Росія швидко погодитися, а у всіх проблемах, які у зв`язку з цим виникнуть, звинуватять Україну», - вважає Чалий.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.