Виповнюється 65 років від дня проголошення Акта відновлення Української держави

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 30.06.2006 21:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=416

Виповнюється 65 років від дня проголошення Акта відновлення Української держави у Львові. З цього приводу в Івано-Франківську відбулося загальноміське віче.

Організація Українських націоналістів задекларувала цим Актом небажання Західної України підкоритися ані фашистській Німеччині, ані Радянському Союзу, повідомляє 5 канал.

Ця подія, кажуть учасники віче, стала могутнім поштовхом до створення Української повстанської армії та розгортанням опору. Міські ж чиновники висловили сподівання, що вже наступного року Українська повстанська армія буде визнана на державному рівні, як воююча сторона у Другій світовій війні.

Нагадаємо, що УПА досі не має такого статусу.

АКТ ПРОГОЛОШЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ

Волею Українського Народу Організація Українських Націоналістів під проводом Степана Бандери проголошує створення Української Держави, за яку поклали свої голови цілі покоління найкращих синів України.

Організація Українських Націоналістів, яка під проводом її Творця Євгена Коновальця вела в останніх десятиліттях кривавого московсько-большевицького поневолення завзяту боротьбу за свободу взиває весь український нарід не складати зброї так довго поки на всіх українських землях не буде створена Суверенна Українська Влада.

Суверенна Українська Влада запевнить українському народові лад і порядок, всесторонній розвиток усіх його сил та заспокоєння всіх його потреб.

Організація Українських Націоналістів під проводом Степана Бандери взиває підпорядкуватися створеному у Львові Краєвому правлінню, якого головою являється Ярослав Стецько.

Слава героїчній німецькій армії і її Фюрерові Адольфові Гітлерові!

Україна для українців!

Геть з Москвою!

Геть з чужою владою на українській землі!

Будуймо свою самостійну Українську Державу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.