Азаров може потрапити до списку ворогів української культури

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.11.2007 17:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4163

Перший віце-прем'єр-міністр України, міністр фінансів Микола Азаров став кандидатом у чорний список ворогів української культури.

За словами письменника і видавця Віталія Капранова, Азаров може потрапити до списку через підписи, які він поставив "під бюджетом-2004, яким уведено ПДВ на українську книжку, і під бюджетом 2007 року, яким передбачена стаття 118, через застосування якої було виселено низку культурних закладів".

Іншим кандидатом до чорного списку ворогів української культури став Олег Копил, який у 2004 році, будучи начальником столичного головного управління комунальної власності, "поставив підпис із проханням, щоб магазин Знання виїхав із приміщення в зв'язку з реконструкцією", а вже в 2007 році, на посаді начальника КП Київжитспецексплуатація, повідомив цьому магазинові, що договір оренди не дійсний.

Капранов повідомив, що цей список буде розширено, а голосування по ньому відбудеться 30 листопада в Києві на надзвичайних зборах представників інтелігенції.

Письменник також заявив, що на зборах передбачається прийняти лист-звертання до президента УЄФА Мішеля Платіні, який передадуть і Президентові України Віктору Ющенку, винести на найближче засідання комітету питання про перенесеня місця проведення Євро-2012 "у зв'язку з тим, що рівень ідіотизму нашої влади і бізнесу такий, що вони за допомогою футболу починають знищувати культуру і науку".

За його словами, сьогодні влада намагається виселити низку наукових інститутів, книгарень із приміщень у центрі Києва, мотивуючи це необхідністю підготовки до Євро-2012.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.