Гіркі підсумки російського нехлюйства

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 14.11.2007 15:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4167

У Керченській протоці - екологічна катастрофа. Берегова смуга та дно протоки залито тисячами тонн нафтопродуктів із суден, які зазнали аварії внаслідок зухвалого порушення правил безпеки судноводіння. Масово гине промислова риба та морські тварини.

Продовжуються роботи з очищення берегової смуги о. Коси Тузла та водної поверхні протоки від нафтопродуктів, що потрапили у море під час шторму 11 листопада внаслідок розлому навпіл танкера "Волгонєфть-139" (Російської Федерації).
Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, за даними прикордонної застави "Тузла", узбережжя о. Коси Тузла забруднено нафтопродуктами (довжиною близько 6000 м та в глиб острова до 300 м).

До робіт залучено підрозділи МНС та Мінтрансу (у кількості 63 осіб), спеціалізоване судно "Світломор-1" та танкер "Волгонєфть-119" (Російської Федерації). Очищенно лише 175 погонних метрів берегової смуги.

У районі затоплення суден у Керченській протоці в даний час заборонено вилов риби і водокористування.

Таку заборону винесла Кримська басейнова санітарно-епідеміологічна станція (СЕС).

Заборона накладена відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря Кримського басейну Сергія Лепіка. Цю постанову передано у всі оперативні служби, повідомили в Кримській басейновій СЕС.

Як повідомлялося раніше, 11 листопада через шторм та порушення правил безпеки судноводіння у Керченській протоці постраждали більше десятка суден, в результаті в море вилилося близько 1,3 тисяч тонн мазуту, а також 6,8 тисяч тонн сірки (за попередніми даними, ємності з сіркою закриті кришками).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.