Регіонали не розуміють, навіщо забирати в них круті номери

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.11.2007 18:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4172

Відміна спеціальних номерів ніяк не поліпшить ситуацію на наших дорогах.

Таку думку висловив представник Партії регіонів, екс-глава парламентського комітету з боротьби з організованою злочинністю і корупцією Микола Джига.

Коментуючи указ глави держави про відміну спеціальних номерів на автомобільному транспорті, Джига заявив: “Скільки у нас залишилося “спеціальних” номерів? У Верховної Ради 450 та в уряду і секретаріату сотня-дві. Більше машин із спеціальними номерами немає. Це насправді дрібниці. І дуже дивно, що Президент у них влазить. Відміна номерів, звичайно ж, не поліпшить стан доріг і дорожнього руху”.

Нагадаємо, Президент Ющенко не перший, хто зачищає “круті” номери.

Президент Кучма своїм Указом №165 від 6 лютого 2004 року впровадив стандарт державних номерних знаків і нібито скасував так звані “круті номери” серій АП, ВР і КМ, які видавало Державне управління справами та які переважно закріплювали за транспортними засобами Адміністрації Президента, Верховної Ради й Кабінету Міністрів України. Ці номерні знаки було впроваджено рішенням парламенту, яке теж нібито скасоване.

На пропозицію Департаменту ДАІ Міністерства внутрішніх справ введено окрему серію номерних знаків для певних категорій державних службовців. 450 таких номерних знаків закріпили за службовими автомобілями народних депутатів України, 19 – для членів Кабміну.

Таку ж серію мають автомобілі, які обслуговують керівників обласних державних адміністрацій і їхніх заступників, мера Києва та його заступників, а також начальників обласних управлінь МВС. Випуск номерних знаків відповідної категорії перебуватиме під суворим контролем керівництва ДАІ.

У разі виготовлення хоча б одного такого додаткового номерного знака, відповідальних за це осіб притягуватимуть до дисциплінарної відповідальності, аж до звільнення з посади.

Проте, як показало життя, виробництво заначених номерних знаків було поставлено, що називається на поток. Може міліцейському генералові і нардепу не відомо те, що загальновідомо усім - за певну суму його колеги запросто ризикнуть дісциплінарною відповідальністю. І очевидно, керівництво МВС до цього завжди ставиться із розумінням. Можливо тому, на дорогах досить часто можна побачити автівки із номерними знаками ВР, КМ...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.