Росія зробила Керченську протоку непридатною для відпочинку

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 15.11.2007 12:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4175

Район Керченської протоки втратить свої можливості для відпочинку на найближчі рік-два, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода лідер Зеленої партії, колишній міністр охорони навколишнього середовища Сергій Курикін.

«Я думаю, що відпочивальники можуть лише мріяти про відпочинок саме в районі Керченської протоки принаймні наступні один-два сезони, оскільки нафта, яка пролилася, вже досягла берега. Ми знаємо, що уражені кілька десятків тисяч птахів. І навіть у тому випадку, якщо нафтопродукти зберуть достатньо оперативно, все одно, на мою думку, берегова лінія, і дно Керченської протоки зберігатимуть достатньо велику кількість нафти» – заявив лідер Зеленої партії.

За словами колишнього міністра охорони навколишнього середовища Сергія Курикіна, сьогодні, однак, не слід робити поспішних висновків. Він не погоджується з прогнозами, що мовляв 10-15 років будуть даватися взнаки наслідки цієї катастрофи.

Як повідомлялося раніше, у минулу неділю, під час шторму 6-7 баллів у Керченські протоці сталоася найбільша техногенна катастрофа. Зухвале нехтування правил безпеки судноводіння спричинило затоплення декількох російських суден, в результаті чого у воду вилилося більше тисячі тонн нафтопродуктів, на дні протоки наразі знаходится декілька тисяч тонн сірки.

Від забруднення вже загинули десятки тисяч птахів, масово гине риба. За попередніми підрахунками експертів шкода навколишньому середовищу та промисловим запасам риби обчислюється десятками мільярдів доларів. Український уряд поки що не висував російській стороні жодних матеріальних претензій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.