Президент Ющенко завтра висловить своє “фе” Януковичу. За Керченську протоку

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 15.11.2007 12:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4176

Президент України Віктор Ющенко вважає недостатніми заходи з ліквідації екологічної катастрофи у Керченській протоці. Про це він збирається завтра поговорити із прем’єр-міністром Віктором Януковичем.

Про це Глава держави повідомив в інтерв’ю журналістам в Єрусалимі.
Віктор Ющенко зауважив, що на сьогодні відповідні відомства доклали недостатньо зусиль, аби оперативно подолати наслідки катастрофи у Керченській протоці.

«Аварія показала, що частина аварійних українських служб не готова до роботи в таких умовах і в таких масштабах, тому завтра я запрошу прем’єр-міністра до себе» - наголосив Президент.

„Мені не все подобається в діях екологічної служби по даному питанню, відповідних технічних підрядників», - сказав Віктор Ющенко. Він зауважив, що йому надходить оперативна інформація про ситуацію у Керченській протоці і про причини, через які не збирається мазут.

«Наслідки тяжкі. Це одна з найбільших морських катастроф, яка була в цьому регіоні. Я переконаний, що своє слово має сказати Генеральна прокуратура, свої висновки повинна зробити влада, безпекові та морські відомства, – чому ми досить спокійно могли спостерігати, що оперативно не були задіяні рятувальні служби і служби по боротьбі з екологічним забрудненням», - переконаний Президент.

Як повідомлялося раніше, унаслідок шторму 11 листопада у Чорному та Азовському морях постраждало 13 суден, з них затонули 5 і 8 сіли на мілину. У результаті краху кораблів у море вилилось близько 1,2 тисяч тонн мазуту, а також 6,8 тисяч тонн сірки (за попередніми даними, ємності з сіркою закриті кришками).

Наслідки аварії російського танкера «Волгонєфть-139», у результаті якої в море потрапило близько 1,2 тис. тонн мазуту, кримські «зелені» називають катастрофічними.

Керченською міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за фактом забруднення моря.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.