Як прем'єр прем'єру. Відповідь від Тимошенко незабарилася

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 15.11.2007 17:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4180

У БЮТ хутенько написали рецензію на епістолярну творчість проФФесора. Бездарним та безпорадним керівником уряду Янукович днями увійде в історію України, вважають бютівці.

Віктор Янукович, зрозумівши власну неспроможність навести бодай якийсь лад з цінами, вирішив спробувати свої сили в публіцистиці та надрукував у одній із загальноукраїнських газет статтю під назвою «Інфляція як виклик політикам».

Ознайомившись із матеріалом газетяра з вулиці Грушевського, кожен зрозуміє, що її суть зводиться до одного: поганому танцюристу хоч щось та заважає..., - відповідає прем'єру прес-служба БЮТ

У розлогому тексті на цілу шпальту не знайшлося місця бодай для слова самокритики. В тому, що в Україні за прем’єрства Януковича встановлено рекордне в поточному столітті зростання цін, винуваті всі і вся: посуха, вибори, харчування європейців, енергоносії, зрозуміло, Юлія Тимошенко, і навіть зростання заробітних плат... У довгому переліку немає самого Віктора Федоровича, ніби очолюваний ним уряд до України жодним боком не причетний.

Особливий подив викликає натяк Януковича на брак повноважень. Адже саме його уряд внаслідок конституційної реформи 2004 року отримав такі владні повноваження в соціально-економічній сфері, яких раніше не мав жодний український прем’єр-міністр. До послуг уряду завжди була парламентська більшість, яка беззастережно підтримувала будь-які його законопроекти, в більшості випадків навіть не читаючи, лише за помахом руки Чечетова.

На жаль, Кабінет Міністрів на чолі з Віктором Януковичем спрямував усі свої повноваження не для покращення добробуту народу, а для узурпації влади, перетворення простої більшості на конституційну. Такі дії саме Януковича і стали причиною політичної кризи, що призвела до розпуску Верховної Ради Президентом.

Кивання безпорадного Януковича на вибори також не витримує критики. Протягом останнього часу кілька європейських країн пережили дострокові вибори, але в жодній з них не було настільки масштабного сплеску цін. Різниця - від того, що європейські уряди, на відміну від Януковича, здійснюють планову турботу про соціально-економічний добробут людини, а не в авральному порядку, перед виборами, щоб сподобатися виборцю, наповнюють країну пустими грошовими знаками. До речі, попередній інфляційний рекорд також встановив уряд під керівництвом Віктора Януковича - в 2004 році.

Зрозуміло, що прем’єр-міністр, який двічі допустив рекордне зростання цін, є некомпетентним керівником. Висока інфляція - це почерк Януковича, як прем’єра.

Саме таким, бездарним та безпорадним керівником уряду Янукович днями увійде в історію України, коли на першому засіданні новообраної Верховної Ради його непрофесійний Кабмін складе свої повноваження.

За 15 місяців урядування Януковича український народ заплатив високу ціну в прямому сенсі: кожний гаманець, крім хіба що гаманця Ріната Ахметова, потоншав на 15%, бо саме такою очікується інфляція за підсумками 2007 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.