ГПУ первірила, скільки будинків можуть висадити у повітря вексельберги

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 16.11.2007 14:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4184

Генеральною прокуратурою України із залученням відповідних органів державного контролю організовано перевірки у сфері газопостачання, використання газопроводів та розрахунків за спожитий газ.

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Як з’ясувалося, підприємствами з газопостачання та газифікації не забезпечується додержання правил безпеки систем газопостачання. У поточному році крім трагедії у Дніпропетровську, мали місце вибухи в Житомирській, Полтавській, Хмельницькій та Рівненській областях, що спричинили людські жертви.

Ці випадки стали наслідком незабезпечення належного технічного стану, відновлення та розвитку державних об’єктів газорозподільної системи, зношеність окремих з яких складає 90%.

Крім цього, на сьогодні ВАТ «Харківгаз», ВАТ «Харківміськгаз», ВАТ «Дніпрогаз», ВАТ «Донецькміськгаз», ВАТ «Криворіжгаз», ВАТ «Одесагаз» та іншими підприємствами не укладено додаткові угоди на використання майна державної газотранспортної системи.

Встановлені факти безоплатного використання державного майна. Зокрема, ВАТ «Донецькміськгаз», не сплачуючи орендної плати, користується обладнанням на суму понад 33 млн. грн. У зв’язку з цим, прокуратура області звернулась з позовом до суду.

На підприємствах АР Крим, Івано-Франківської, Полтавської, Харківської, Тернопільської, Чернігівської та інших областей аварійно-диспетчерські служби не створені, в деяких регіонах не укомплектовані необхідним обладнанням, немає відповідних фахівців.

Також встановлено, що органами місцевого самоврядування без погодження з територіальними підрозділами Антимонопольного комітету та Державної інспекції з контролю за цінами встановлюються економічно необґрунтовані ціни і тарифи на комунальні послуги. Вказані факти мали місце в АР Крим, Дніпропетровській, Луганській, Запорізькій, Сумській, Черкаській та Чернівецькій областях.

При формуванні цін на послуги підприємствами житлово-комунального господарства до тарифів необґрунтовано включаються не передбачені законодавством витрати.

Так, підприємством «Нікопольтеплоенерго», внаслідок завищення вдвічі витрат на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, громадянами зайво сплачено 8 млн. грн.

На сьогодні борг підприємств теплокомуненерго за спожитий природний газ складає 900 млн. грн., що ставить під загрозу своєчасне забезпечення населення газом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.