Антиукраїнський шабаш в Москві: євразіопи розгромили виставку “Голодомор в Україні”

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 18.11.2007 16:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4188

Вчора активісти Євразійського союзу молоді (ЄСМ) розгромили виставку, присвячену голодомору в Україні, яка проходить в Москві в Українському Культурному Центрі під патронажем СБУ і посольства України.

“Героїв потрібно знати в обличчя!” - євразіоп Валерій Коровін, один з лідерів ЄСМ

Сім представників ЄСМ проникли в павільйон виставки. Один із активістів кинув важкий предмет у стенд, після чого вони ще з одним нападником почали перекидати величезні стенди на підлогу. Одного з активістів відштовхнув чоловік, співробітник культурного центру, і почав завдавати ударів іншому, в цей час останні перекидали інші стенди, повідомляє NEWSru.ua.

На звуки прибігли більше десятка охоронців, які вивели відвідувачів виставки з будівлі центру. Євроазійці, закінчивши розгром, чинили опір співробітникам охорони. Кільком вдалося прорватися на вулицю з приміщення центру.

Троє з нападаючих були затримані охоронцями, їх забрала міліція, яка приїхала на місце події. Решті учасників акції вдалося втікти. Паспортні дані затриманих нападників передані співробітникам Служби безпеки України, під патронатом якої проходить виставка.

Як заявив в ефірі радіостанції "Ехо Москви" лідер ЄСМ Валерій Коровін, "погром на виставці був викликаний тим, що активістам не дали висловити свою позицію з приводу спроб режиму Ющенка розігрівати тему Голодомору для забивання клину між народами Росії та України".

"Коли активісти, яких було семеро осіб, почали висловлювати свою позиції, до них підійшли охоронці і спробували вивести їх із виставки, - розповів Коровін. - Все закінчилося колотнечею, активісти почали бити стенди з фотографіями, виставка була фактично зірвана і розгромлена".

ЄСМ вважає, що звинувачення росіян у Голодоморі є пропагандою ненависті між Росією та Україною.

Виставка архівних документів Служби безпеки України "Розсекречена пам'ять" була організована в Українському культурному центрі в Москві.

Україна направила Росії ноту протесту

Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест діям представників Євразійського союзу молоді (ЄСМ) під час проведення 17 листопада в Москві в Українському культурному центрі виставки, присвяченої вшануванню пам'яті жертв Голодомору в Україні в 1932-1933 рр.

Про це УНІАН заявив прес-секретар МЗС Андрій Дещиця. Він відзначив, що зовнішньополітичне відомство України звернулося з терміновою нотою до зовнішньополітичного відомства Росії, в якій вимагає завершити розслідування і притягти винних до відповідальності.

"МЗС України розцінює такі дії як протиправні, провокаційні та антиукраїнські", - відзначив прес-секретар міністерства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.