Криваве вугілля Донбасу. Кількість жертв трагедії на шахті ім. Засядька зростає

Автор/джерело -  © УНІАН, Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 19.11.2007 10:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4190

Станом на сьогодні на 10.00 внаслідок вибуху метано-повітряної суміші на шахті ім.О.Засядька у Донецьку 70 гірників загинули, доля 30 гірників залишається невідомою.

Як повідомило Міністерство з питань надзвичайних ситуацій, до пошуково-рятувальних робіт та ліквідації окремих осередків пожежі у шахті залучено підрозділи Державної воєнізованої гірничорятувальної служби Мінвуглепрому.

На місці події працює Урядова комісія з розслідування причин та ліквідації наслідків аварії на шахті, яку очолює віце-прем`єр-міністр України Андрій Клюєв.

Розпорядженням Кабінету міністрів України від 18 листопада Донецькій облдержадміністрації з резервного фонду державного бюджету виділено 7,5 млн. грн. для надання допомоги потерпілим і сім`ям осіб, які загинули внаслідок аварії на шахті.

Почесний керівник підприємства, народний депутат-регіонал Юхим Звягільський вчора так і не прибув на місце трагедії. Як повідомив глава профкому шахти ім. Засядька Юрій Заєць, в цей час Герой України Юхим Зв'ягільський знаходився в лікарні.

Як повідомлялося раніше, вчора, 18 листопада о 3.11 у Донецьку на шахті ім.О.Засядька на горизонті 1078 м стався вибух метано-повітряної суміші. Всього у шахті працювало 457 гірників. 357 з них піднято на поверхню, з яких 28 госпіталізовано (27 - у стані середньої важкості від гострого отруєння рудничним газом, 1 - у край важкому стані від опіків та травм).

За фактом вибуху, який спричинив загибель людей порушено кримінальну справу.

Вчора до Донецька прилетів прем'єр Янукович. На його думку, від таких трагедій сьогодні не застрахована будь-яка шахта України. Він вважає, що те що сталося є трагічним збігом обставин.

Сьогодні до Донецька терміново прибуває Президент України Віктор Ющенко, щоб на місці ознайомитися із проведенням рятувальних робіт та перебігом розслідування причин трагедії.

Вчора Президент Ющенко письмово звернувся до прем'єра Януковича із проханням у тижневий термін доповісти про стан виконання правил техніки безпеки у вугледобувній галузі України та про причини аварії і хід рятувальних робіт на шахті ім. Засядька.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.