Криваве вугілля Донбасу. Кількість жертв трагедії на шахті ім. Засядька зростає

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 19.11.2007 12:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4193

Станом на цю годину на шахті ім. Засядька в Донецьку знайдено тіла 72 загиблих шахтарів, 63 тіла піднято на поверхню. Родичі пропалих без вісти прорвалися через очеплення до Клюєва. Клюєв відбівся черговими фразами.

Як повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації, в обласному бюро судмедекспертизи ведеться робота зі встановлення причин смерті, разом з прокуратурою ведеться упізнання тіл загиблих.

У моргах Донецька знаходиться 49 тіл загиблих гірників. З них ідентифіковано 22 людини, умовно упізнані - 8 осіб, не упізнані- 19.

Завтра планується провести поховання 28 загиблих шахтарів.

Тим часом, рідні і близькі родичів гірників, про долю яких поки нічого не відомо, прорвали охорону і увірвалися в кабінет, де працює голова державної комісії зі з'ясування причин аварії на шахті імені Засядька Андрій Клюєв.

Пан Клюєв вийшов до людей і повідомив, що доля шахтарів, які вважаються зниклими без вісті, як і раніше невідома. Одержати будь-яку нову інформацію поки неможливо, оскільки а аварійній лаві піднялася температура і продовжується пожежа.

Голова урядової комісії висловив надію, що більшість із пропалих без вісти живі і їх вдасться врятувати.

Він також зазначив, що, як і раніше, жодних інших версій причин вибуху, окрім вибуху метану, в урядової комісії не з`явилося. "Як була вона вчора, так і залишилася", - сказав Клюєв.

На питання, чи готова Україна прийняти допомогу США з ліквідації аварії, Клюєв відповів, що зараз шахта і рятувальники "всім забезпечені".

"Зараз ми повністю всіма засобами, всією технічною, всім, що необхідне для ліквідації аварії на шахті, всім забезпечені", - сказав віце-прем`єр.

Як повідомлялося раніше, 18 листопада о 3.11 в Донецьку на шахті ім. Засядька на горизонті 1078 м стався вибух метано-повітряної суміші. Всього в шахті працювало 457 гірників. 357 із них піднято на поверхню.

Наразі на шахті ім. Засядька припинено усі роботи, окрім рятувальних.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.