Євразійський союз та МЗС Росії - однодумці, як виявилося. Великодержавна підтримка фашиків

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.11.2007 01:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4200

Сьогодні з'явилися дві заяви:від МЗС РФ та ЄСМ щодо Голодомору. Співзвучні за змістом, що свідчить про те, що провокатори(вибачте, російські патріоти) підтримуються на вищому державному рівні.

Москва. Погром на виставці, присвяченій Голодомору

Тока зору Кремля

Міністерство закордонних справ Росії обвинувачує Україну в спекуляції на темі Голодомору і заявляє, що це ображає жертв голоду інших національностей.

Про це говориться в повідомленні Департаменту інформації і преси МЗС Росії, розповсюдженому в понеділок.

"Хотіли б зазначити, що тема голоду 30-х років у Радянському Союзі, жертвами якого були люди багатьох національностей, у тому числі українці, росіяни, казахи й інші народи СРСР, усе більше стає предметом усіляких спекуляцій з боку певних політичних кіл в Україні", - заявляє російський МЗС.

"Оголошення трагічних подій тих років "актом геноциду" щодо українського народу є однобоким перекручуванням історії в угоду сучасним кон'юнктурним політико-ідеологічним установкам", - відзначається в повідомленні.

"Крім іншого, це ображає пам'ять жертв інших національностей, що загинули в голод 1932-1933 років у колишньому Радянському Союзі", – стверджує російське дипломатичне відомство.

У той же час, МЗС назвав "хуліганськими витівками" напад декількох росіян, що учинили протиправні дії 17 листопада в приміщенні Культурного центру України в Москві при відкритті виставки, присвяченої голоду 1932-1933 років в Україні.

"МЗС Росії засуджує подібного роду хуліганські витівки", - говориться в повідомленні.

"При цьому звертаємо увагу на те, що зазначені особи минулого негайно затримані і передані органам правосуддя для проведення відповідного розслідування, чого не скажеш про дії українських правоохоронних структур на тлі великої кількості провокацій щодо Російського культурного центра у Львові", - відзначає прес-служба.

Точка зору ЄСМ

Трьох активістів «Євразійського Союзу Молоді» засудили до десяти діб адміністративного арешту за розгром виставки Голодомор в Україні, яка проходила в Москві.

Про це повідомила прес-служба ЄСМ.

Зокрема, трьох активістів ЄСМ - Олександра Бовдунова, Іллю Дмитрієва і Володимира Нікітіна суд засудив до 10 діб адміністративного арешту.

«Євразійський Союз Молоді вважає даний вирок надмірно жорстким і невиправданим у зв’язку з тим, що подібні рішення розв’язують руки тим, хто намагається переробити історію, звинувачуючи Росію, в чому завгодно. З історії видно, що ті народи, які не можуть відстояти свою правду, стають жертвами свавілля з боку інших народів», - повідомляє прес-служба.

ЄСМ вже звернувся з позовними заявами на співробітників культурного центру і представників СБУ, які жорстоко побили активістів ЄСМ у культурному центрі, нанісши їм важкі побої, повідомляє прес-служба.

Крім того, в ЄСМ зазначають, що з розумінням ставляться до жертв і постраждалих в період 30-х років, але при цьому нагадує: «Від відсутності продовольства і з голоду в країні постраждали багато народів радянської держави, у тому числі і в багатьох регіонах Росії: у Поволжі, на території Казахстану, в інших областях Радянського Союзу».

«ЄСМ співчуває тим, що постраждав від Голокосту під час Другої Світової війни, але, прирівнювання жертв Голокосту до жертв голодомору в Україні є неправомірним і несправедливим. За спробами Ющенка зрівняти Голокост і голодомор криється не що інше, як розпалювання міжнаціональної ворожнечі між народами Росії і України на користь США, ставлеником яких є Ющенко і його режим», - повідомляє прес-служба.

Замість післямови.

Як бачимо, офіційна позиція кремлівського керівництва за змістом повністю співпадає із ЄСМівською, що може свідчити про одне - фактично дії провокаторів, які вчинили акт вандалізму на виставці, офіційно організованій МЗС України, мали негласне “доборо” високого владного органу. І саме цим пояснюється, що російське “правосуддя” закрило очі на власний Кримінальний Кодекс, який визначає подібні дії, як кримінальний злочин за обтяжуючих обставин, а не адміністративне правопорушення.

І в цьому також немає нічого несподіваного й дивного. Бо не є таємницею, що так звані патріотичні молодіжні рухи підтримуються не тільки ФСБ, а й особисто Президентом Володимиром Путіним.

Відтак, закономірно виникає питання щодо легальної діяльності в Україні організацій, які напряму керуються із Москви. Адже, вже очевидно, що не те щоби братніми, а дружніми їх назвати вже не можливо. Очевидно, що зазначені організації не тільки не ведуть діяльність офіційно задекларовану у статутах, а й використовують свій легальний статус для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. Причому - при фактичному сприянні українських органів влади.

Невже ніхто не розуміє, що фашизм, який експортується із Росії - це вже кінець хиткого миру, який був дотепер?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.