Толстоухов мріє, що проФФесор буде у прем'єрському кріслі вічно

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 20.11.2007 14:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4204

Міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов вважає, що уряду Віктора Януковича не доведеться передавати справи новому Кабміну, бо Янукович залишиться прем'єром.

Я розумію заяви президента так, що він як головний пріоритет хоче, щоб після виборів Україна була єдиною. Єдину країну в даному випадку повинна уособлювати правляча коаліція. Коаліція з двох учасників – БЮТ і "НУ-НС" – не буде коаліцією, що представляє волевиявлення виборців усієї країни", - сказав він в інтерв'ю журналістам.

За словами Толстоухова, "це має бути як мінімум три суб'єкти – я бачу коаліцію такою: Партія регіонів, "Наша Україна" і Блок Литвина".

"Я розумію, що така коаліція для "Нашої України" – це хворобливе внутрішнє питання. Але це саме та ситуація, коли треба практично дати відповідь на питання: ти демократ з погляду гасел чи ти демократ з погляду інтересів народу й України? Так що, з цієї точки зору, Партія регіонів має всі підстави вважати, що прем'єр-міністром має бути її представник", - додав він.

"У сьогоднішній ситуації, якщо виходити з інтересів України, можна обійтися без передачі справ: Янукович сам собі справи передавати не буде", - додав міністр Кабміну.

На питання, звідки у нього впевненість, що і Президент бачить новий уряд на чолі з Януковичем, Толстоухов відповів: "Я виходжу з його заяви. І я його так розумію".

"Як його заяву трактує так звана демократична коаліція – це її проблеми. Тому що я не ставлю знак рівності між Президентом і "демократичною коаліцією". Якби усе було так, як вони кажуть, якби в них було 226 голосів, я думаю, ми вже знали б, хто ким себе бачить у новому уряді, хто за що збирається відповідати", - підкреслив він.

На питання, чи не означає це, що Толстоухов пропонує об'єднати БЮТ, "НУ-НС" і Партію регіонів, Толстоухов відповів: "Не обов'язково".

"Якщо "Наша Україна", Блок Литвина і Партія регіонів об’єднаються – цього достатньо для початку. Важливо розуміти інше. Це влада, що взяла на себе відповідальність. А БЮТ має зрозуміти, що вони – другий бік влади – опозиція, якій надано право конкурувати з цією владою", - сказав він.

За словами Толстоухова, "якщо неможливе об'єднання Партії регіонів і "Нашої України" з точки зору творчої роботи на благо країни, виходить, тоді не потрібно говорити про Україну взагалі".

"Альтернативи цьому (коаліції "НУ-НС" і ПР) немає. Лінія розламу, котру раніше можна було б назвати внутрішньодержавною, стає сьогодні внутрішньопартійною і внутрішньоблоковою…Потрібно допомогти "Нашій Україні" переступити, подолати цю проблему (різницю поглядів)", - упевнений він.

На думку Толстоухова, те, що всі члени "НУ-НС" підписалися за створення коаліції з БЮТ "не значить, що усі вони як один будуть голосувати ось за цього спікера, прем'єр-міністра", а "нова "помаранчева" коаліція може, як і стара, виявитися просто "мулькою".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.