Янукович раптово захотів відповідальності. На останньому засіданні уряду

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 21.11.2007 12:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4206

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович вважає неефективною діяльність парламенту на безкоаліційній основі.

Таку думку Янукович висловив сьогодні на засіданні уряду.

«Коаліція, яка буде створена, повинна взяти на себе відповідальність за стан справ у країні, за організацію роботи і парламенту, і уряду. Головне – відповідальність. Коли я чую, є такі заклики, зробити все, щоб парламент почав працювати з урахуванням приблизно однакового балансу сил, а потім подивимося. Безумовно, парламент повинен працювати, а на що ми дивитимемося? Хто нестиме відповідальність», - сказав Янукович.

Прем'єр-міністр підкреслив, що виконавча влада повинна бути сильною. «Тоді вона буде і відповідальною. Потрібно, щоб ця «трійка» - Президент, парламент, уряд – працювала як єдиний організм. Тоді буде порядок, і влада буде відповідальною», - пояснив він.

Від “Аратти”: ми щиро сподіваємося, що вже на цьому тижні більшовицький уряд Януковича буде у відставці. І ми плекаємо надію на те, що замість бажаної для нього ширки, у нардепів стане мудрості утворити демократичну коаліцію та сформувати справжній уряд, за який голосували всі виборці, незалежно від політичних уподобань.

І тоді ми станемо свідками того, наскільки слова лідера ПР відповідають дійсності, бо без жодного сумніву, за результати “рулювання державою” доведеться відповідати.

Тоді, ми на власні очі побачимо, як слова Президента, сказані ще на Майдані, будуть втілюватися у практичні дії. Бо відповідальна влада - це не тільки опозиційна критика, а й ще юридична відповідальність за результати своїх дій чи бездіяльності у владних кабінетах. Віповідальність не декларативна, не факультативна, а за Законом, який до речі містить конкретні норми такої за дії посадових осіб, які нанесли шкоди суспільству і державі.

І тоді буде також очевидно, чого варта, підтримана суспільством, передвиборча обіцянка про рівніть усіх, без виключення, перед Законом. Чи хтось знову ховатиметься за депутатським кріслом у залі парламенту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.