Коаліція буде або демократичною, або розвалиться НУ-НС

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 21.11.2007 15:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4209

Член блоку “Наша Україна – Народна самооборона” Тарас Стецьків заявляє, що блок не відступиться від ідеї створення демократичної коаліції.

Про це Стецьків сказав сьогодні на прес-конференції.

«Ми не відступимо від ідеї створення демократичної коаліції», - сказав він.

За словами Стецьківа, якщо в силу якихось інтриг комусь вдасться розвалити демократичну коаліцію, то переважна більшість членів НУ-НС в широку коаліцію не піде.

Він вважає, що вибір в парламенті шостого скликання є не між демократичною і широкою коаліцією, а між демократичною коаліцією і ніякою коаліцією.

«Якщо хтось зруйнує демократичну коаліцію, країна вступає в чергову фазу хаосу і тоді справді ще одні дострокові вибори через рік стають дуже реальними», - зазначив Стецьків.

Він також вважає, що в разі, якщо не буде створено демократичну коаліцію, вірогідність внутрішнього конфлікту в блоці і вірогідність розколу блоку зростає, оскільки одразу ж з’являться помірковані люди, які скажуть: «Ну не склалася демократична коаліція, давайте шукати іншу».

Стецьків вважає, що кандидатура Івана Плюща на посаду голови Верховної Ради може бути розглянута, якщо він підпише коаліційну угоду з БЮТ і відмовиться від ідеї створення широкої коаліції.

«Я абсолютно готовий розглянути кандидатуру Плюща, якщо її внесе Президент, але за умови, що Плющ офіційно підпише коаліційну угоду з БЮТ і відмовиться від цілковито абсурдної ідеї – так званої коаліції національної єдності у складі БЮТ, «Нашої України» і Партії регіонів, тому що це явна спроба торпедувати створення демократичної коаліції, оскільки всім зрозуміло, що БЮТ в таку «ширку» не піде», - сказав Стецьків.

Він також зазначив, що Президент як лідер блоку “Наша Україна” має безумовне право запропонувати фракції для розгляду ту чи іншу кандидатуру на посаду спікера.

Сецьків повідомив, що, за його інформацією, завтра, 22 листопада, на засіданні фракції НУ-НС буде присутній Президент України Віктор Ющенко.

Він також зазначив, що для нього особисто було б краще, якби в українському парламенті була «нова якість керівництва».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.