Азаров каже, що закрити шахту Зв'ягільського може тільки наука

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 21.11.2007 15:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4210

Перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров не виключає можливої консервації шахт з видобутку вугілля на глибині 1000 метрів.

Таку думку Азаров висловив сьогодні на брифінгу в Кабінеті Міністрів.

«У ряді забоїв припинений видобуток вугілля і зараз вивчається ситуація для ухвалення рішення або про продовження видобутку, або про їхню консервацію», - сказав Азаров.

Перший віце-прем’єр нагадав, що аварія на шахті ім. Засядька сталася на глибині понад 1000 метрів.

«Усе, що можна було зробити (щодо відведення газу метану – ред.) - усе робили. Але трагедія сталася, і не вперше. Це ставить питання перед наукою - чи доцільно добувати вугілля в таких умовах», - додав перший віце-прем’єр.

Азаров наголосив, що зараз необхідно додатково вивчити можливості видобутку вугілля на великій глибині з високим рівнем виділення метану. «Чи доцільно видобувати вугілля в таких умовах з величезним ризиком для шахтарів? Потрібно знайти відповідь на це питання. Справа не в грошах - гроші можна виділити значні. Звичайно, потрібно рахувати, визначати собівартість, потрібно думати про рентабельність, але ніщо не може бути дорожчим від людського життя», - пояснив Азаров.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.