Життя без Путіна не буде. Цар-батюшка може усе, підтвердив суд

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 21.11.2007 19:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4212

Президент Владімір Путін може бути кандидатом у депутати Держдуми на чолі списку “Єдиної Росії”.

Таке рішення ухвалив учора російський Верховний суд, відкриваючи нинішньому російському президентові шлях до зміцнення своєї влади навіть після того, як скінчиться його другий термін.

Тим часом у Росії створюються масові рухи, що закликають формалізувати шляхи здійснення Путіним цієї влади.

Позов, що оскаржував включення Владіміра Путіна у виборчий список «Єдиної Росії», подала партія «Союз правих сил». Її представники стверджують, що президентське ім’я на чолі одного з партійних передвиборних списків є порушенням конституційних норм. СПС надала суду стенограми та цитати з виступів Путіна по телебаченню. З них, на думку позивачів, випливало, що поїздка президента в Красноярськ була агітаційною роботою на користь «Єдиної Росії», оплаченою не з партійної каси, а з інших джерел.
Однак Верховний суд не знайшов підстав для задоволення позовної заяви СПС.

Пошук нової форми для збереження влади в руках Путіна

За даними соціологів, «Єдина Росія» може отримати на виборах близько 60 % голосів. Минулого тижня Владімір Путін заявив, що переконлива перемога «Єдиної Росії» надасть йому «моральне право» впливати на уряд після того, як він піде з посади Президента.

Однак шляхи до формалізації цього «морального впливу» в Росії обдумують уже зараз, до завершення виборів. Так, сьогодні має відбутися «загальноросійський форум на підтримку президента Путіна». На ньому Путіну передадуть накази громадян Росії, а також звернення попереднього масового зібрання на його підтримку – форуму, що відбувся у Твері 15 листопада.

Голова створеної на тверському форумі організації під назвою «Всеросійська Рада ініціативних груп на підтримку Путіна» Павел Астрахов в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що їхньою метою є не третій термін Путіна, а пошук нової форми, яка б дозволила йому і далі утримувати у своїх руках владу: «Ми поважаємо слова президента і ми віримо, що він не чіпатиме Конституцію. Саме тому ми й збираємось. Бо коли він не йде на третій термін і не ламає Конституцію, треба шукати нову конфігурацію влади».

Вибори до Держдуми в Росії мають відбутися 2 грудня цього року, а чергові президентські вибори – навесні 2008.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.