Сьогодні - День Свободи. Президент Ющенко поздоровив українців

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.11.2007 13:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4213

Свобода – наша мета і водночас політична і суспільна реальність – об'єднує громадян України незалежно від поглядів і переконань. Той факт, що в країні панує справжня воля для думки, позиції, вибору та ініціативи, є незаперечним. Найважливіше, що суспільство здобуло право на зміни, яке маємо сприймати не як дарунок, а як обов'язок діяти, змагатись і працювати для гідного життя.

Ми подаємо текст звернення Президента Віктора Ющенка до громадян України без змін та коментарів:

Дорогі співвітчизники!

Вітаю вас із Днем Свободи.

Цим святом, започаткованим Помаранчевою революцією, відзначаємо зусилля всіх синів і доньок України, які впродовж нашої історії боролись і працювали задля незалежності народу, торжества справедливості та утвердження і додержання прав людини. Значення цього дня виходить за рамки політики, його роль загальнонаціональна і значима для всіх і кожного, для минулого і майбутнього.

Свобода – наша мета і водночас політична і суспільна реальність –об'єднує громадян України незалежно від поглядів і переконань. Той факт, що в країні панує справжня воля для думки, позиції, вибору та ініціативи, є незаперечним. Найважливіше, що суспільство здобуло право на зміни, яке маємо сприймати не як дарунок, а як обов'язок діяти, змагатись і працювати для гідного життя.

Я твердо вірю в наш успіх. Українська демократія розвивається, ми вирішуємо найскладніші проблеми у мирний і цивілізований спосіб, влада поступово вчиться бути відповідальною перед громадянами і, я впевнений, ця наука не пройде без сліду. Україна не зійде зі шляху демократії, бо в її домі відбулося значно більше, ніж усі названі і незгадані перетворення, – тут зник страх, тут гідність здатна перемогти приниження, тут зростає наше покоління надії – покоління вже вільних людей.

У нас попереду ще дуже багато роботи з великого спектра завдань держави і потреб громадянина. Ми зобов'язані і здатні утвердити у владі чіткі, ефективні та консолідуючі правила, завдяки яким в країні постане належний порядок. У вимірі суспільному конче потрібно підтримати громадську активність і самоорганізацію для поширення цінностей демократії, єдності і порозуміння.

Для кожного громадянина України настав час усвідомити себе повноцінним господарем цієї держави – вимогливим до влади, втім не пасивним у своїх очікуваннях, а діяльним для власного добробуту, наведення елементарного порядку у своєму сусідському середовищі і для плекання доброго ставлення до кожного співвітчизника.

День Свободи для України – це день праці. Упевнений, що вона неминуче принесе нам важливі досягнення. Від щирого серця ділюся з вами цим почуттям і бажаю усім нам добра, злагоди і непохитної віри, що ми все зуміємо зробити як вільний і великий народ.

З повагою,

Віктор ЮЩЕНКО


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.