БЮТ сподівається на демократичну коаліцію і на те, що гарант не відмовиться від свого слова

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.11.2007 14:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4215

Блок Юлії Тимошенко готовий уже завтра надати усі підписи своїх депутатів для створення демократичної коаліції. Проте у БЮТ не виключають, що технічні причини можуть завадити цьому процесу.

«Наша фракція у повному складі готова передати підписи і протоколи щодо формування коаліції», - сказав сьогодні в інтерв’ю журналістам заступник лідера БЮТ Олександр Турчинов.

При цьому він висловив сумнів, що про створення коаліції буде оголошено у п’ятницю, 23 листопада. Він пояснив, що це може не вийти із суто технічних причин.

Турчинов нагадав, що згідно з регламентом ВР, парламент працює у п’ятницю до 14.00. За цей час, наголосив він, потрібно буде сформувати тимчасову президію ВР, лічильну комісію, прийняти постанову про висвітлення роботи парламенту.

«Тому суто технічно можуть не встигнути оголосити з трибуни про створення коаліції», - сказав Турчинов.

Він також висловив сподівання, що усі представники НУ-НС не зрадять своїх виборців і виконають обіцянку про створення коаліції з БЮТ.

Турчинов наголосив, що проблема, яка виникла з непідписанням угоди трьома представниками НУ-НС, є суто технічною, оскільки «вони не знайшли ручки у кишені» (йдеться про Івана Плюща, Ігоря Кріля та Василя Петьовку).

«Але я думаю, що секретаріат Верховної Ради забезпечить усіх ручками, депутатськими листами і бланками», - сказав Турчинов.

За його словами, якщо деякі депутати від НУ-НС все ж таки не поставлять свої підписи під коаліційною угодою, то це означатиме, що вони відмовляються від своїх передвиборних обіцянок і «починають роботу новоствореної Верховної Ради зі зради своїх виборців».

Крім того, у БЮТ сподіваються, що Президент України Віктор Ющенко підтримає створення демократичної коаліції.

“Я переконаний, що сьогодні на усіх цих зустрічах фракцій Президент буде відстоювати позицію, яку ми декларуємо, і ті речі, про які ми говорили три роки тому разом з Президентом,” – сказав сьогодні в інтерв’ю журналістам Микола Томенко.

Він додав, що оптимістично налаштований на те, що Верховна Рада розпочне свою роботу, керуючись принципами, зафіксованими у маніфесті польових командирів Майдану.

Томенко наголосив, що між блоком “Наша Україна – Народна Самооборона” і БЮТ немає розбіжностей, а є спільне бажання виконати свої обіцянки.

Він висловив переконання, що трьох депутатів, які не задекларували свою позицію щодо створення демократичної коаліції, необхідно “перевиховати”, оскільки політичні сили мають відповідати за свої передвиборні обіцянки.

Як повідомлялося раніше, сьогодні польові командири Майдану - Юрій Луценко, Тарас Стецьків, Томенко та Володимир Філенко - оприлюднили маніфест, у якому зазначається, що вони зроблять все для формування демократичної коаліції.

Водночас, у ЗМІ є чутки, з посиланням на анонімні джерела в Секретаріаті Президента, що коаліції в складі Блоку Юлії Тимошенко й блоку “Наша Україна - Народна Самооборона” у Верховній Раді нового скликання не буде.

Між тим, керівник Секретаріату Президента Віктор Балога вчора заявив, що формування коаліції - виключна справа нардепів і спроби апелювання до Президента є нічим іншим, як способом уникнути відповідальності перед виборцями. За його словами, втручання Президента у цей процес є недоречним.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.