Підлеглі Бойка знайшли “привід”, щоб перервати переговори із Газпромом. Тепер в усьому винна ДПА

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 22.11.2007 16:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4219

Делегація НАК “Нафтогаз України” терміново згорнула перговори із Газпромом та повернулася в Україну. Формальна причина, названа офіційно є, щонайменше, - дивною.

Делегація Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», яку очолює голова правління Компанії Євген Бакулін, змушена передчасно призупинити переговори з ВАТ «Газпром» щодо постачання природного газу до України на 2008-2010 роки. Євген Бакулін терміново прибуває до Києва через загрозу блокування податковими органами України роботи Компанії силовим шляхом.

Про це повідомила прес-служба компанії.

У заяві НАК йдеться про те, що «Нафтогаз України» володіє інформацією щодо можливості силового захоплення адміністративного будинку податковими органами України з метою адміністративного арешту діяльності Компанії. За наявною інформацією, податківці мотивують свої наміри наявністю непогашеної заборгованості НАК «Нафтогаз України» перед Державним бюджетом у розмірі 89 млн. грн.

Ця заборгованість виникла наприкінці І кварталу 2006 року, коли Компанією керував Олександр Болкісєв, стверджують у компанії.

Компанія звертає увагу на неадекватність мети та засобів досягнення цілей Державною податковою адміністрацією. Зневажливе ставлення податківців до Компанії під час надважливих для країни переговорів ставить під загрозу нормальні ділові стосунки «Нафтогазу України» з партнерами, та суттєво погіршує імідж України перед міжнародними інвесторами.

Компанія нагадує, що з 2005 року податковий тягар на газову галузь зростає з кожним роком і сягне у 2007 році майже 20 млрд. грн. (у порівнянні з 5,7 млрд. грн. у 2004-му). Це унеможливлює повноцінний розвиток «Нафтогазу України». Податкові зобов’язання мають бути зменшені з 30% до 11-12% від річного обороту Компанії

Від “Аратти”: Дивні речі відбуваються у державі, якщо повірити офіційній заяві НАКу. Точніше сказати повна вакханалія, причому, окремо зазначимо, між суб'єктами, які напряму керуються центральними органами державної виконавчої влади.

Хоча, як на нас, це - чергове дешевеньке шоу улаштоване команодою Януковича-Бойка на догоду кремлівським хазяєвам. І причина очевидна - не далі як завтра маріонетковий уряд Януковича мусить офіційно скласти повноваження.

Зрозуміло, із точки зору Кремля, ніяких подальших переговорів, а тим більше підписання протоколів про ціну на газ, в принципі бути не може. Адже, там ще напевно не знають, чи пройде ширка, чи вдасться втримати своїх маріонеток в українській владі.

А від цього буде залежати, чи застосовувати проти України “газову зброю”. Тобто, у будь-якому разі буде підвищення цін, але у разі приходу до прем'єрства Тимошенко, цей процес буде супроводжуватися істерією та публічними заявами і вимогами, які людина при здоровому розумі собі дозволити навряд чи зможе.

Втім, побачимо. Вистава от-от почнеться.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.