Податківці кажуть, що підлеглі Бойка зухвало брешуть

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 23.11.2007 16:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4224

Силових дій проти НАК „Нафтогаз України” Державна податкова адміністрація не проводила і проводити не планувала.

Про це повідомила прес-служба ДПА.

Зокрема, прес-служба наголосила, що вчора у ЗМІ була оприлюднена заява НАК „Нафтогаз України” про те, що податківці готуються до захоплення офісу компанії.

«Ця інформація недостовірна й взагалі абсурдна, оскільки силових дій проти НАК „Нафтогаз України” ДПА України не лише не проводила, а й не планувала», - говориться в повідомленні.

Крім цього, прес-служба зазначила, що податковий борг перед бюджетом підприємств компанії на 1 листопада 2007 року становить понад 2,3 мільярди гривень.

«Не сплачені в жовтні цього року 89,9 мільйони гривень, про які згадували ЗМІ, посилаючись на заяву прес-служби НАК „Нафтогаз України”, також увійшли до загальної суми податкового боргу компанії», - додали в прес-службі.

Як повідомлялося раніше, вчора «Нафтогаз України» заявив про можливе силове захоплення компанії податковими органами України. У зв’язку з цим делегація «Нафтогазу», яка перебувала на газових переговорах в Москві, перервавши їх, повернулася в Київ.

Тим часом, сьогодні прес-служба НАКу заявила, що податківці намагалися заблокувати діяльність «Нафтогазу України» шляхом незаконного адміністративного арешту активів компанії.

Зокрема, НАК «Нафтогаз України» вважає дії податківців такими, які суперечать законодавству України та «здоровому глузду».

«По-перше, процедура адміністративного арешту може застосовуватися виключно за рішенням судової влади. Натомість, податківці не ініціювали розгляд такої справи у суді, а намагаються арештувати активи Компанії виключно на підставі власних рішень, які не мають юридичної сили. По-друге, застосування адміністративного податкового тиску до «Нафтогазу України», який є основним донором бюджету і перерахує у 2007 році близько 20 млрд. грн. податків та зборів, не принесе результату, оскільки Компанія може не витримати ще більшого податкового навантаження», - говориться повідомленні прес-служби.

«Нафтогаз України» звертається до Президента України, Кабінету Міністрів та правоохоронних органів дати належну оцінку діям податківців щодо блокування роботи Компанії.

Від “Аратти”: перепалка, яка розпочалася між двома державними структурами викликає хіба що подив. Але дивним, як на нас є не сам її факт, а відсутність будь-якого реагування із боку державного керівництва.

Адже - не виконано Указ Президента України і повноважна делегація, яка мала б перейматися підписанням Протоколу про відпускні ціни на газ на наступний рік самовільно кидає усе і повертається до Києва.

Втім, як ми вже зазначали: привід, оприлюднений офіційно - є абсурдним. Бо проблеми бюджетних заборгованостей між суб'єктами, вирішуються у судах або шляхом переговорів. Наявність заборговоаності перед дежбюджетом - не той привід, щоб переривати міждержавні переговори. Тим більше, що у Голови НАКу сила-силенна заступників, юридичних служб та іншого персоналу, який би мав перейматися цією проблемою безпосередньо.

Проте, керівництво кабміну дивакувато мовчить. Нібито нічого не сталося.

І ми переконані, що все це - експромптом написане дешевеньке шоу. В інтересах Газпрому, який просто вичікує, хто ж прийде до влади в Україні. А оскільки виконавцями-аматорами є державні службовці, то логічно виникає питання - якій державі вони служать насправді?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.